""

68 doktor 230 sağlık personeli kadrosu boş « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:16

68 doktor 230 sağlık personeli kadrosu boş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Şehir Hastanesi ile ilgili edindiği bilgileri paylaşarak; Hastane’de 68 doktor ve 230 sağlık personeli kadrosunun boş olduğunu söyledi.

68 doktor 230 sağlık personeli kadrosu boş
Son Güncelleme :

27 Eylül 2021 - 18:50

Yozgat Milletvekili Ali Keven yaptığı açıklamada; Şehir Hastanelerinde doktorların çalışmak istemediğini ve mecburi hizmeti dolunca hemen tayin istediklerini de belirterek birçok branşta bulunan boş kadrolara atama yapılmadığını ifade etti. Keven, Yozgat Şehir Hastanesinde toplam 187 doktor kadrosu bulunduğunu ancak 119 doktorun aktif görev yaptığını belirti.
Keven, “Yozgat’ta dışarıdan bakınca çok güzel bir hastane binası var adı Şehir Hastanesi ama maalesef uzman doktor sayısı yeterli değil. Hastalarımız büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Şehir Hastanesinin reklamını yaparlarken ‘sevk veren değil sevk alan hastane olacak’ diyorlardı ama sürekli Kayseri ve Ankara’ya sevk veren bir yapı oluştu. Çünkü hastanede uzman doktor açığı var. 4 Beyin Cerrahı kadrosunun 2’si boş. 7 Çocuk Hastalıkları uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 8 Genel Cerrah kadrosunun 6’sı boş. 4 Göğüs hastalıkları uzmanı kadrosunun 2’si boş. 10 Dâhiliye uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 6 Kadın doğum uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 KBB uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 Psikiyatri uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 Üroloji uzmanı kadrosunun 2’si boş. Çocuk acil, Çocuk kardiyoloji, Endokrin, Hematoloji, Nefroloji, Yoğun bakım gibi branşlarda ise görev yapan doktor yok. Toplam bütün branşlarda 68 boş kadro bulunuyor. Tüm bunları Sağlık Bakanlığı da biliyor. Tayin isteyen doktorların yerine yapılan atamaları reklam malzemesi yapan AKP’li vekiller de biliyor.” diye konuşan
10 DOKTOR KAMUDAN İSTİFA ETTİ
Şehir Hastanesinde 10 doktorun kamudan istifa ettiğini belirten Keven,“1 Temmuz’da kaldırılan istifa yasağın ardından ise 3 pratisyen, 3 genel cerrah, 1 göğüs hastalıkları, 1 hematoloji, 1 KBB, 1 göz doktoru olmak üzere iki ayda toplam 10 doktor kamu görevinden istifa etti.”dedi.
Yozgat Şehir Hastanesinin sağlık personeli sayısında yaşanan kadro açığını da ifade eden Keven, “Pek çok alanda en az personelle en çok iş yapılmaya çalışılıyor. Ülkemiz hemşire, ebe, acil yardım teknisyeni, röntgen teknisyeni ve birçok branşta en yoğun çalışıp en az maaş alan ülkeler sıralamasında en üstte bulunuyor. Yozgat Şehir Hastanesinde toplam 910 sağlık personeli kadrosu bulunuyor ancak 680 personel aktif görev yapıyor. 130 Ebe kadrosunun 29’u boş. 460 Hemşire kadrosunun 109’u boş. 20 röntgen teknikerinin 8’i boş. 6 diyaliz teknikerinin 2’si boş. Toplamda kadrosu olduğu halde 230 sağlık personeli kadrosu boş” şeklinde konuştu. / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.