Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

750 Lira üstü faturalara çift tarifeden ödeme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Şubat ayında devreye aldığı “kademeli elektrik tarifesi” uygulamasında önemli bir değişiklik gündemde. Buna göre, yıllık elektrik tüketimi 5 bin kilowattsaati aşan mesken abonelerine verilen sübvansiyon desteğinin sınırı, 2026 yılında 3 bin kilowattsaate düşürülecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Şubat ayında devreye aldığı “kademeli

Şubat ayında başlayan uygulamada, yıllık 5 bin kilowattsaatin üzerindeki tüketim için sübvansiyon desteği kaldırılmış ve yaklaşık 1300 lirayı aşan elektrik faturalarına çift tarifeden ödeme zorunluluğu getirilmişti. Yani 1300 lirayı geçen elektrik faturaları, yeni düzenleme sonrası iki katına çıkıyordu.
Yeni sınır 3 bin kilowattsaate çekildiğinde ise, elektrik faturası 750 lirayı aşan kullanıcılar otomatik olarak iki katı bedel ödeyecek. Bu da 2026 yılında 800 lirayı bulan bir faturanın, yeni düzenleme ile 1600-1700 lira seviyelerine yükselmesi anlamına geliyor.
Gazeteci Olcay Aydilek’in sosyal medya paylaşımına göre, enerji yönetimi dağıtım şirketlerinden abonelerin yıllık tüketim verilerini talep etmiş durumda.
Sektör kaynakları ise sınırın 5 binden 3 bine çekilmesinin gündemde olduğunu belirtiyor.
Kademeli elektrik tarifesi uygulaması, enerjide tasarrufun teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilmişti. Ancak sınırın düşürülmesiyle birlikte birçok kullanıcı yüksek faturalarla karşı karşıya kalabilir.
/ Haber Merkezi

Reklamı Geç