Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lavanta Adası hayran bıraktı

Çekerek İlçesinde Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay’ın destekleri ile Çekerek Belediyesi öncülüğünde, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Lavanta Adası’nı görenler adaya hayran kalıyor.

Çekerek İlçesinde Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay’ın destekleri ile

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay tarafından başlatılan ‘yerelden kalkınma modeli’ projesi kapsamında 2019 yılında Orman Genel Müdürlüğünce Çekerek Barajındaki adada oluşturulan lavanta bahçesinde lavantalar çiçek açmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Salıncakların, fotoğraf çekim alanlarının bulunduğu adada ziyaretçiler fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleri ile yarışıyorlar.
Bu ayın son haftası başlayacak lavanta bahçesindeki hasat sonrasında Belediye tarafından lavanta yağı, parfüm, kolonya, sabun gibi ürünler elde edilecek.
Lavanta bahçesini ziyaret için gelen Nisa Altınkeser, “Çekerek ilçesinde lavanta adasının oluşturulduğunu duyduk, hafta sonumuzu değerlendirmek için geldik. Çok güzel, eğlenceli bir yerdi. Şehir dışından da birçok misafir gelmiş, burayı çok beğendik.” dedi.
Almila Soylu ise, “Buraya ilk defa geliyoruz, çok beğendik. Yozgat için önemli bir değer oldu. İnsanların hafta sonu gelip vakit geçirebileceği bir yer oldu. Çok beğendik, tekrardan gelmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Nazım Elmalı da, “Burada lavanta bahçesi olduğunu duyduk, bizim de çok hoşumuza gitti. Yozgat için büyük bir zenginlik. Yozgat’ta gidilecek, görülecek çok güzel bir yer, herkesin gelip görmesi gereken bir yer” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

  

Reklamı Geç