Yaz geldi geçiyor, yine belediyelerin kanı kaynamaya başladı. Başka illere geziler, eğlenceler, günübirlik devamı olmayan programlar, sosyal medyadan hangi sanatçıyı getirelim anketleri vs. vs…
Bekleyin muhteşem festivalimiz yakında gerçekleşecek diyenler ortada kol gezmeye devam ediyor.
Hepsi içi boş olmakla birlikte vatandaş için karın doyurmayan işler olduğunu baştan söyleyeyim.
Bu arada küçük bir parantez açıp tekrar kapatacağım. 24 Temmuz malum basında sansürün kaldırılış yıldönümüdür. Lakin Basının geldiği noktaya baktığımızda sansürlerin kalkması bir yana artarak, devam etmnektedir. Bu yüzden kelimeleri özenle seçerek, devam edeceğim.
Dolayısı ile 2024 seçimleri öncesinde bu son yaz…
Yani bu yaz döneminde ne ekilirse 2024 Mart ayın yapılacak olan seçimlerde o biçilecek.
Halkın hissettiğini bilmem ama TÜİK verileri dahi enflasyonun artarak devam ettiğini gösterirken, alım gücü düşen vatandaşın perişanlığına bakmaksızın eğlencelere olmayan parayı harcamak doğru mu?
Evet, maaşlara enflasyon farkı yansıyor. Emekliye yüzde 25, memura 45 ve seyyanen zam geldi. Asgari ücrete yeni düzenlemeler ve devamı yılbaşında Ocak’ta yapılacak.
Ama unutmamak lazım ki yılın başında da asgari ücrete büyük zam gelmiş, hükümet yapılan zamların reklamını yaparken, vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz demiş olsa da sonuç ortada.
Dolayısı ile piyasalarda zam sağnağı devam ederken, bugün yapılan zam hiç yapılmamış gibi bir durumla karşı karşıya kalındı.
Dünya gıda krizi ile karşı karşıya. Ülkemizde ise alım krizi şimdilik söz konusu.
Yozgat’ta yazı görmeden kış hazırlığı başladı, hayat pahalılığı devam ediyor, hal böyleyken, asıl konumuzla ilgili birkaç cümle daha söyleyip sözü, sohbeti şimdilik noktalayalım.
Festivaller belediyelerin bütçelerinin önemli kısmını eriten harcama kalemlerinden birisidir. Ekonomik krizlerin yaşandığı böylesine günlerde birkaç günlük eğlence için değer mi? Bu durumu bugünden yarına geçim derdinde olan vatandaş daha iyi değerlendirecektir.
Hükümet bir değil, üst üste iki defa tasaruf tedbirleri genelgesi yayımlamış olmasına karşın belediyelerin festival yapıyoruz diyerek, harcama yapması çok saçma değil mi?
Dolayısı ile yaklaşan yerel seçimler öncesi yerel yönetimlerin kriz döneminde daha hassas davranıp, festival için ayrılan bütçeyi esnafına destek olarak yada zor şartlarda okumaya çalışan çocuklara burs vererek kullanması daha doğru olmaz mı?
Veya festivaller için yılda harcayacakları paraları, ekonomik getiri ve istihdam sağlayacak çalışmalara kaynak olarak aktarsalar ve bu sayede festivallere karnı tok gitse insanımız, ne dersiniz…