Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okçuluk kursuna yoğun ilgi

Yozgat’ta, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Yozgat İl Temsilciliği ile Bozok Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü tarafından geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla açılan kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Yozgat’ta, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Yozgat İl Temsilciliği ile Bozok

Ulusal Televizyon kanallarında, Kuruluş Osman, Alparslan Büyük Selçuklu gibi tarihi dizilerin yaygınlaşması ve bu dizilere Türk halkının yoğun ilgi göstermesi ile birlikte okçuluğa olan ilgi de artmaya başladı. Okçuluğa artan ilgi ile birlikte Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Yozgat İl Temsilciliği ile Bozok Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü tarafından geleneksel Türk Okçuluğu kursları da açılmaya başlandı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği okçuluk kursunda geleneksel Türk okçuluğu anlatılıyor.
Geleneksel sporu yaşatmak ve geliştirmek isteyen kursiyerlere ok atmanın yanı sıra, yay ve ok yapımı eğitimleri de veriliyor.
OKULLARIN AÇILMASI İLE BİRLİKTE İLK ANTRENMAN YAPILDI
Yozgat’ta 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulunda Geleneksel Türk Okçuluğu Kursunda ilk antrenman yapıldı. Antrenman İl Temsilcisi Şükrü Yalman ve Türk Okçuluğu Hakemi Ömer Rıza Zararsız katıldı. Öğrenciler, antrenörler eşlinde uygulamalı eğitim alıyor. Öğrencilere; duruş, okun takılması, kirişin tutulması, kabzanın tutuluşu, çekiş öncesi pozisyon, tam çekiş, nişan alma, bırakış ve hedefi vurma gibi bütün aşamalar öğretiliyor.
Antrenmana katılan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Yozgat İl Temsilcisi Şükrü Yalman, Ata yadigarı geleneksel okçuluğun tüm Türkiye ile birlikte Yozgat’ta da hızlı bir yükseldiğini söyledi. Yozgat’ın birçok lisanslı sporcuya sahip olduğunu, kursa katkısı olan Okul Müdürü Gamze Açıkgöz, Antrenör Zeynep Çınar Zararsız’a teşekkür eden Yalman, geleneksel okçuluğu geliştirmek için dernek kurduklarını vurguladı. Yalman, “Geleneksel Türk okçuluğu, Türk milletinin geçmişinden gelen bir spor dalımız. Bu ata sporumuzu yaşatmayı arzuluyoruz. Bu spor sayesinde çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, kişisel gelişimlerine de destek oluyoruz. Biz bu işi nesiller boyu devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz tohumu ektik, yeşermeye başladı. İnşallah Yozgat’ta bu iş daha da ileriye gidecek” dedi.
Antrenör Zeynep Çınar Zararsız, Ata sporu olan okçulukta kullanılan malzemeleri kursa gelen kursiyerlere hem tanıtıp hem de ok atmasını öğrettiklerini belirtti. Haber Merkezi

Reklamı Geç