Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehirler arası yolcu taşımacılığında kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğunun getirileceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, bu yeni uygulama ile otobüslerin konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilerek, taşıtların etkin bir şekilde takibi sağlanacak.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu uygulama, kaza riskini azaltmayı, korsan taşımacılığı engellemeyi, trafik güvenliğini artırmayı ve yolcuların güvenli seyahatini sağlamayı amaçlıyor. Bakan Uraloğlu, şehirler arası yolcu taşımacılığında sıklıkla tercih edilen otobüslerin araç takip cihazı kullanma zorunluluğu ile ilgili olarak, “Bu uygulama ile mevcut düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması ve takip edilmesi için bilgiler Bakanlığımız tarafından kullanılacak” dedi.
Uygulamanın aynı zamanda sektördeki sorunların çözümüne de katkı sağlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini ve 2024 yılı itibarıyla uygulamanın başlayacağını vurguladı.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, uygulamayı olumlu bulduklarını belirtti. Başkan Bakıcı, “Bu uygulama Yozgat’ımızda dolmuş ve halk otobüslerimizde mevcuttu. Yeni yürürlüğe giren uygulama ile artık şehriler arası yolcu otobüslerinde de hayata geçirilmesini olumlu buluyoruz.”dedi. / Haber Merkezi
Şehirler arası yolcu otobüslerinde Hız Takip Dönemi başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni yılda uygulanacak yönetmelik ile şehirler arası yolcu taşıyan otobüslerde de araç takip cihazı takma zorunluluğu getirilecek. Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, uygulamanın çok yerinde olduğunu olumlu bulduklarını ifade etti.
