""

Yeni şeyler söylemek lazım « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 01:58

Yeni şeyler söylemek lazım

Yeni şeyler söylemek lazım
Son Güncelleme :

23 Nisan 2024 - 18:39

Mevlana “Dün dünde kaldı bugün yeni şeyler söylemek lazım” demesinin boş yere söylenmiş bir söz olmadığı muhakkaktır.
Bu sözden hareketle ülkemizde ve ilimizde üst makamlarda oturanlar başta olmak üzere toplumu oluşturan herkesin üzerine düşen birçok görevleri olduğunu hatırlatmanın bir faydası olur mu, bilemiyorum ama ben yine de üstüme düşeni yapmış olayım.
Üstlenilen sorumlulukların bilincinde olarak, ülkemiz ve ilimizi geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, çocuklarımıza ve gençlerimizin beklentilerine göre hazırlamak durumundayız.
Mevlana’nın sözünün ne anlama geldiğini düşünerek, cevap verecek olursak, ülkemiz ve ilimizde bir seçim süreci yaşandı, her şey geride kaldı, şimdi kazananlara çok iş düşmektedir.
Bu bağlamda “Yeni şeyler söylemek lazım” sözünden hareketle Yozgat’ın ve Yozgat’ta yaşayan bizlerin başta ülkemizi yönetenler olmak üzere ilimizde siyasi ve bürokrasiden hizmet olarak, beklentilere bir karşılık verilmelidir.
Mesela ilimizde yapılanlara teşekkür ederken, yarım kaldığı için yapımları devam eden ve seçimler öncesinde vatandaşa vaat ve taahhüt edilen sözlerin tutulması, yerine getirilmesini vatandaşın beklediğini de söylemeden geçmek olmaz.
Anlatmaya çalıştığım hususlarda biraz aceleci davrandığım düşünülebilir. Elbette göreve yeni gelenlere bir süre, zaman tanınması gerekecektir. Ancak devlette devamlılığın esas alındığını düşünecek olursak, zamanın hızlı geçtiğini de hesaba katacak olursak, demem o ki, çalışmalara zaman ayarında olduğu gibi aynı şekilde hız vermek gerekir.
Bilindiği üzere malum seçimlerin üzerinden bugün 23 gün geçti. Makamlara oturanlara vatandaşlarımızın hayırlı olsun ziyaretleri gözlemlediğim kadarıyla hız kesmeden devam ediyor, bu işlere biraz ara vermek, ölçüyü kaçırmadan, yeni makam sahiplerini de daha fazla oyalamadan zamanın iyi değerlendirilmesi vatandaş olarak bizlerin faydasına olacaktır.
Sonuç olarak, Yozgat’ta bundan sonra yeni şeyler söylemek adına fikir ve düşünce birliğimizde bir sorun söz konusu değilse, makam sahiplerinin birbirini daha iyi anlayarak, şehrin hayrı ve faydasına olacak işlerde birlik ve beraberlik içerisinde olaylara yaklaşması hem kendi faydalarına hem de şehir ve vatandaş hayrına olacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.