Belli aralıklarla şehir merkezindeki fırınlarda denetimlerini sürdüren Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, işyerlerinde genel hijyen denetimi, üretimde kullanılan hammaddelerin uygunluğu ve ekmek gramajlarını kontrol etti.
Fırınların denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştirdiklerini söyleyen Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Faruk Erbek, denetimlerin bundan sonrada devam edeceğini söyledi.
Erbek,yaptığı açıklamada; Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın talimatları doğrultusunda halkın sağlığı açısından özellikle hijyen konusuna dikkat edileceğinin altını çizdi.
Belediye Zabıta Müdürü Erbek, “Fırınlar ve Unlu Mamülleri satan işyerleri için denetimlerimizi sürdürüyoruz. İşyerleri denetimlerinde; hijyen, üretim alanları, fırınlama ve pişirme üniteleri, mamüllere ait gramaj tespitleri ve işyerine ait gerekli ruhsatları titizlikle kontrol edilerek tespit edilen olumsuzluklar için gerekli uyarılar ve yaptırımlar uygulanıyor. Denetimlerimiz bittikten sonra eksik belirlenen işletmelere tekrar denetimde bulunularak olumsuzlukların giderilip giderilmediği ile ilgili işlemler yapılacak. Gıda denetimlerimiz artarak il merkezinde bulunan tüm işletme kollarımız bazında devam edecek.” şeklinde konuştu. / Yusuf BAĞCI