""
www.losev.org.tr
www.losev.org.tr

Ankara’dan Hayırlı Haberler Var! « Yeniufuk Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 19:41

Ankara’dan Hayırlı Haberler Var!

Ankara’dan Hayırlı Haberler Var!
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 17:15

Önce genel seçimler yapıldı, üzerinden aşağı yukarı bir yıl geçti. Ardından yapılan yerel seçimleri arkada bırakalı bir ay oldu.
Merkezi hükümet ve yerel yönetimler, devlette devamlılık esasına göre çalışmaları sürdürmektedir. Gerek genel gerekse yerel çalışmalardan üzerinden vatandaş, her iki seçim sonrasında da verilen sözlerin ya da yapılan taahhütlerin yerine getirilmesini dört gözle beklemektedir.
Bu bağlamda merkezi hükümet programında yer alan, iktidar gücünün kullanılması ile Yozgat’ta geçmişten günümüze devam eden, yapımı süren ve yeni yapılacak yatırımların takibi devam etmektedir.
Yozgat’ta yayın yapan yerel gazetelerin dünkü sayfalarına bakıldığında bu konuda önemli bilgiler yer aldı.
Ak parti İl Başkanı Çelebi Altuntaş, hemen her hafta Ankara- Yozgat arası deyim yerindeyse mekik dokuyor.
Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan ile birlikte bakanlık ziyaretleri yaparak, Yozgat ve ilçelerimizin ihtiyacı olan projelerin bir an önce bütçeye alınması için önemli gayret göstermektedir.
Gazetelerde çıkan haberlere tekrar bakacak olursak İl Başkanı Çelebi Altuntaş, hafta başında Ankara’da Milletvekili Abdulkadir Akgül ile birlikte icracı bakanlıkları ziyaret etmişler.
Gençlik ve Spor bakanı ile yapılan görüşmede çalışmaları geçen yıl başlayan, yüzde 50’den fazla kısmı tamamlanan Şehir Stadının yılsonuna kadar tamamlanması talepleri olumlu yönde karşılık bulmuştur.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bir diğer önemli proje olan Yozgat Güreş Eğitim Merkezi yapımının da bütçeye alınması karara bağlanması ve gençlik spor merkezleri spor salonları eğitim merkezlerinin projeleri önem arz eden bir gelişmedir.
Aynı şekilde Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ziyaret edilerek, Yerköy eski Devlet Hastanesi atıl duruma düşmemesi için gerekli tadilatlar yapılarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak Rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi planlamaya alınmıştır.
Ayrıca İlçelerimize yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri açılması için hazırlanan projeler üzerine yapılan görüşmelerde olumlu karşılık bulması Yozgat için güzel gelişmeler olmuştur.
Sonuç olarak Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması yönünde merkezi hükümet imkanlarının doğru şekilde kent genelinde yayınlaşması bu bölgede yaşayan insanların sunulan imkanlardan daha çok faydalanmasını sağlayacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.