""

Bayramlar kıymetli günlerdir « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 14:25

Bayramlar kıymetli günlerdir

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, bayramların millet olarak dini ve milli duyguların yaşandığı kıymetli günler olduğunu söyledi.

Bayramlar kıymetli günlerdir
Son Güncelleme :

14 Haziran 2024 - 18:43

Vali Mehmet Ali Özkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, bayramların gelenek ve göreneklerin tazelenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine, birlik ve beraberlik şuurunun güçlenmesine vesile olduğunu belirtti.
Vali Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gelenek ve göreneklerin tazelenmesine, insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine, birlik ve beraberlik şuurunun güçlenmesine vesiledir.
Mutlulukların, sevinçlerin, başarıların paylaştıkça artığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, hasta, yaşlı ve yalnız kardeşlerimizi ziyaret ederek, yetime, yoksula, kimsesizlere, çaresizlere çare olarak bayramlarımızı günün anlam ve önemine göre uygun olarak yaşamalıyız.
Bayram vesilesiyle aile ziyaretleri için trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın, bayramlarının güzel bir şekilde geçmesi için trafikte yaşanacak yoğunluğu göz önünde bulundurarak, tedbirli davranmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Yiğitler Şehri Yozgatlı hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzüne hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun.”
/Ferhat ÖZER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.