""

Vali Özkan’dan anız yangını uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 14:15

Vali Özkan’dan anız yangını uyarısı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, hububat hasat sezonunun ardından tarlalarda bırakılan anızın yakılmamasına yönelik önemli uyarılarda bulundu. Vali Özkan, yaptığı açıklamada; anız yakmanın çevresel ve ekonomik birçok olumsuz sonuca yol açtığını vurguladı.

Vali Özkan’dan anız yangını uyarısı
Son Güncelleme :

21 Haziran 2024 - 18:00

Vali Özkan, “Hububat hasat sezonu sonrasında tarlalarda bırakılan anızın yakılması hem çevresel sonuçlar doğuruyor hem de ekonomimize zarar veriyor.
Yasaklanmasına ve pek çok olumsuz etkisine rağmen, birçok çiftçi tarafından sıklıkla başvurulan bu yöntem, toprak verimliliğini ciddi şekilde etkiliyor. Yakılan anızlar sonucunda topraktaki faydalı canlılar ve organik madde yanarak yok oluyor, bitkilere yararlı besin maddelerinin azalması ile birlikte zaman içinde toprağın verimliliği düşüyor. Ayrıca, bu yangınlar orman alanlarına sıçrayabiliyor, enerji iletim hatlarına zarar verebiliyor, sis oluşumuna neden olarak trafik kazalarına yol açabiliyor ve çevredeki tarlalara, yerleşim birimlerine zarar verebiliyor. Bu sebeple tüm çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda gösterilecek hassasiyet ve alınacak tedbirler konusunda bilinçli olmaları hem toprağımızın hem de ekonomimizin korunması adına büyük önem taşıyor.”diye konuştu./Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.