""

Erdoğan, Asgari ücretle ilgili son noktayı koydu « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 11:26

Erdoğan, Asgari ücretle ilgili son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve asgari ücretle ilgili ara zam yapılmayacağını söyledi.

Erdoğan, Asgari ücretle ilgili son noktayı koydu
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 17:50

Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın en dikkat çeken açıklamalarından biri, asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeydi.
Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri doğrultusunda memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını da paylaştı. Buna göre, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde toplamda yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 24,73 artış gerçekleştirildi.
Enflasyon rakamlarına ve ekonomik göstergelere atıfta bulunan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin toparlandığını belirterek, “Geçen sene dezenflasyona geçiş için bir süre öngörmüştük. Para politikasının etkili olması zaman alıyor. Biz o nedenle dezenflasyon Mayıs 2024’ten sonra başlayacak dedik. Nitekim Haziran ayında yıllık bazda enflasyonda düşüş başladı” şeklinde konuştu.
Erdoğan, dış ticaret dengesi ve rezervlerdeki iyileşmeye de vurgu yaparak, Türkiye’nin ekonomik göstergelerindeki olumlu gelişmelerin devam ettiğini ifade etti. Risk priminin düşüşü, tahvil faizlerindeki gerileme ve cari açığın daralması gibi unsurların ülke ekonomisine olan güveni artırdığını dile getirdi.
Ancak, asgari ücretle ilgili olarak Erdoğan, “Asgari ücrete ara zam yok” diyerek bu konudaki beklentilere açıklık getirdi.
Enflasyonla mücadelede sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmak için güçlü bir siyasi iradenin olduğunu ve sürdürülebilir çözümler üzerinde çalışıldığını belirtti./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.