Yeniufuk Gazetesi olarak bu zammın vatandaşlar üzerindeki etkilerini öğrenmek için bir dizi görüşme gerçekleştirdik.
Mehmet adlı bir vatandaş, sigarayı nadiren aldığını ve bırakması gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Bu durumunun bu hale geleceğini bile bile kendi elimizle tercih ettik, kendi elimizle yaptık. Bundan sonra olanları da kabullenmek zorundayız” dedi.
Diğer bir vatandaş ise 25 yıldır sigara içtiğini ve günde bir paket tükettiğini söyleyerek, “Zamdan haberim var, içtiğim sigara 68 lira oldu. İçmesem diyorum ama bırakmayı da düşünmüyorum.”diye konuştu.
Bir diğer vatandaş ise günde bir paketten fazla sigara içtiğini ve sigarayı bırakmayı düşünmediğini belirtti. “Zam da gelse sigara içmeye devam edeceğim” diyen bu kişi, gençlerin sigaradan uzak durması gerektiğini vurguladı.
Başka bir görüşme yapılırken, sigaranın artan fiyatının aile bütçesine zarar verdiğini belirten bir vatandaş, “Sigara iyi bir şey değil, 70 lira olmuş bir paket sigara, ayda 2100 lira para eder bütçeye zarar. İçmesek iyi ama içiyoruz.” şeklinde konuştu.
/Haber Merkezi
Sigara zammına tiryakilerden tepki
Son günlerde sigara fiyatlarına yapılan artış, sigara tiryakileri arasında ciddi bir tepkiye yol açtı. Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de, sigara zammıyla birlikte en ucuz sigara fiyatı 67 liraya, en pahalı sigara ise 78 liraya yükseldi.
