""

Yozgat’ta 65 Bin öğrenci için ilk ders zili çaldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 19:12

Yozgat’ta 65 Bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Yozgat’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 453 okulda toplamda 65 bin 305 öğrencinin ders başı yapmasıyla resmen başladı.

Yozgat’ta 65 Bin öğrenci için ilk ders zili çaldı
Son Güncelleme :

09 Eylül 2024 - 18:38

Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sonrası öğrenciler yeni eğitim dönemi için ders başı yaptı.


Etkinliklere Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selçuk Doğandemi ve öğrenci ve öğretmenler katıldı. İlköğretim Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni sonrası Yunus Emre İlkokulu’nda yapılan kutlama etkinliğiyle devam etti.
Etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenci velisi Meral Uluışık, eğitimin önemine dair bir konuşma yaptı. Uluışık, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına teşekkür ediyoruz. İyi bir eğitim için öğretmen-öğrenci-veli iş birliğinin önemini her zaman gözlemliyoruz” dedi.


EĞİTİME VERİLEN ÖNEM ARTIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Yozgat genelinde 65 bin 305 öğrencinin eğitim-öğretim yılına başladığını ve 5 bin 218 öğretmenle güçlü bir kadro oluşturduklarını belirtti. Altınkaynak, “Bir ulusun kalkınması ancak nitelikli eğitimle mümkündür. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında geleceğin gereksinimlerine uygun bir eğitim sistemi oluşturmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Altınkaynak, günümüz dünyasında bilgi ekonomisinin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin bilgiye erişim ve bu bilgiyi ekonomik değere dönüştürme yetkinlikleriyle donatılmasının gerekliliğini vurguladı. Altınkaynak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimiz sadece bireysel başarıya değil, toplumsal faydaya da odaklanacak” dedi. Altınkaynak, ayrıca, eğitimde velilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının katılımının önemine de değindi.


VALİ ÖZKAN’DAN ŞEHİTLERE RAHMET MESAJI
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, törende yaptığı konuşmada tüm şehit ve gazilere rahmet dileyerek, eğitimin önemini vurguladı. Özkan, “Öğretmenlerimizin ışığıyla geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz. Gelecek nesillerimiz vatan ve millet sevgisiyle büyüyerek, adalet sağlayacak bir toplumun temel taşlarını oluşturacaktır” dedi.
Vali Özkan, geçen yıl 33 okulun ihalesinin yapıldığını ve bu okulların büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, eğitimin sadece bina ve materyalle değil, öğretmenler ve velilerle güçlendiğini ifade etti. Veli ve öğretmenlerin eğitime verdikleri destekle, öğrencilerin daha iyi yetiştirileceğine olan inancını dile getiren Vali Özkan, “Bizler nöbeti yavaş yavaş devrediyoruz. Öğretmenlerimize ve velilerimize büyük görevler düşmektedir. Eğitimde başarılı bir yıl geçirmemiz için herkesin katkısı önemlidir” diye konuştu.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.