""

Taşkın: Vergi yükü hafifletilsin « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 19:31

Taşkın: Vergi yükü hafifletilsin

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 15 Eylül itibariyle kamu çalışanlarının %27 ile %35 arasında değişen vergi dilimlerine girmesiyle yüksek oranda vergi ödediklerini vurguladı.

Taşkın: Vergi yükü hafifletilsin
Son Güncelleme :

16 Eylül 2024 - 18:12

Kamu çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir ücret politikası ile vergide adaletin sağlanarak maaşlardaki reel kayıpların önlenmesi gerektiğini ifade etti.
Taşkın, yüksek enflasyon sürecinde kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve maaş zamları ile enflasyon arasında yeterli dengenin sağlanamadığını belirtti. Enflasyonun altında kalan maaş zamları nedeniyle çalışanların reel kayıplarının arttığını, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve vergi adaletsizliği nedeniyle kamu çalışanlarının yoksullaştığını ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşmanın zorlaştığını söyledi. Taşkın, dar ve sabit gelirli kamu çalışanları ile emeklilerinin ücretlerinin enflasyon nedeniyle erirken, holdinglere getirilen vergi muafiyetleri ve istisnaların gelir eşitsizliğini artırdığını vurguladı.
Taşkın, devletin vergi politikasının ivedilikle gözden geçirilmesi gerektiğini ve adil bir vergilendirme sistemi getirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle dar ve sabit gelirli kamu çalışanları ile emeklilerinin ücretlerinde reel artış sağlanması gerektiğini ifade etti. Kamu çalışanlarının ücretlerinden kaynaktan kesilen vergi oranlarının yüksek olduğunu ve devletin vergi toplarken adil bir şekilde hareket etmediğini vurgulayan Taşkın, 2024 yılı itibariyle vergi dilimlerinin 0 TL – 110.000 TL arası %15, 110.001 TL – 230.000 TL arası %20, 230.001 TL – 580.000 TL arası %27, 580.001 TL – 3.000.000 TL arası %35 ve 3.000.001 TL üzeri %40 olarak belirlendiğini söyledi. Bu oranlar doğrultusunda, dar ve sabit gelirli çalışanların hem gelir vergisi hem de dolaylı vergilerle ciddi bir yük altında kaldığını belirtti.
Taşkın, devletin vergi oranlarını düşürmeyerek veya yıllardır talep ettikleri gibi %15’te sabitlenmesi önerilerini dikkate almadan kamu çalışanlarına ciddi mağduriyet yaşattığını ifade etti. Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zam kadar vergi diliminin yükseltilmesi gerektiğini belirten Taşkın, vergi yükünün tavana yayılmasını ve dar ve sabit gelirli çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini talep etti.
Taşkın, vergi adaletsizliğinin ve yüksek vergi yükünün çalışanların gelirlerini olumsuz etkilediğini ve devletin topladığı verginin büyük kısmının kamu çalışanlarından alındığını belirtti. Vergi yükünün adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ısrarcı olduklarını ve kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.
/ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.