""

Kore Gazisi Şevki Kanak Onuruna anlamlı program düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

20 Eylül 2024 - 23:30

Kore Gazisi Şevki Kanak Onuruna anlamlı program düzenlendi

Sarıkaya Sarızeybek Kültür Merkezi Şehit Yılmaz Gündüz Sinema ve Tiyatro Salonu’nda, Kore Gazisi Şevki Kanak onuruna Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü programı gerçekleştirildi.

Kore Gazisi Şevki Kanak Onuruna anlamlı program düzenlendi
Son Güncelleme :

20 Eylül 2024 - 18:03

Etkinliğe, Kore Askeri Ateşesi Dz. Kur. Yb. Sim Pyo Lee de katılarak ilçede misafir oldu.
Program, ilçe protokolü, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından, Kore Savaşı’nı anlatan kısa bir film gösterildi. Daha sonra, gazilere ve şehit ailelerine hediyeler ile plaketler takdim edildi.
Etkinliklerin devamı, Tarihi Roma Hamamı’nda gerçekleştirildi. Burada halk oyunları gösterisi ve Kore Savaşı Fotoğraf Sergisi düzenlenirken, katılımcılara bir kokteyl ikram edildi. Programın üçüncü kısmı ise Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yapıldı. Protokol üyeleri, şehitlik anıtına çiçek bırakmasının ardından mevlit okundu.
Programın sonunda, Emekliler Lokalinde davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Kore Askeri Ateşesi Dz. Kur. Yb. Sim Pyo Lee, Sarıkaya’dan ayrılmadan önce Sarıkaya Belediyesi’ni ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Nuri Demir ve Belediye Başkanı Osman Gözan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Güney Kore ile Türkiye arasında, özellikle Sarıkaya özelinde, kültürel, turizm ve yatırım anlamında ileriye dönük projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Yapılan etkinliklerin misafirperverlik ve nazik davetleri için teşekkürlerini sunan Dz. Kur. Yb. Sim Pyo Lee, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının ve ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.
/Yusuf BAĞCI




YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.