""

Kanser Farkındalığı İçin Çalıştay düzenledi « Yeniufuk Gazetesi

23 Eylül 2024 - 22:28

Kanser Farkındalığı İçin Çalıştay düzenledi

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) koordinatörlüğünde, Yozgat Şehir Hastanesi ev sahipliğinde, kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir kanser çalıştayı düzenlendi.

Kanser Farkındalığı İçin Çalıştay düzenledi
Son Güncelleme :

23 Eylül 2024 - 18:00

Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser konusunda bilgi paylaşımı ve çözüm önerileri geliştirmek hedeflendi.
Çalıştaya, Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü ve hastaneden uzmanların yanı sıra, Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya ve Ürdün’den politika yapıcılar, doktorlar, akademisyenler, kanser hastaları, STK temsilcileri ve gençler katıldı. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.
Çalıştayda, kanserle mücadelede atılacak adımlar ve toplumsal farkındalığın artırılması için öneriler ele alındı.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.