""

Üniversite Polisi uygulaması devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

23 Eylül 2024 - 22:29

Üniversite Polisi uygulaması devam ediyor

Geçtiğimiz yıl Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın talimatlarıyla hayata geçirilen “Üniversite Polisi” uygulaması, bu yıl da sürdürülüyor.

Üniversite Polisi uygulaması devam ediyor
Son Güncelleme :

23 Eylül 2024 - 18:07

Proje, üniversite eğitimi için Yozgat’a gelen kız öğrencilerin güvenliğini artırmayı hedefliyor.
Bu kapsamda, kız öğrencilerin yurtlarında, sokaklarda ve okul ortamında karşılaştıkları durumlar yakından izlenerek, daha güvenli bir eğitim ortamı sağlanması amaçlanıyor. Uygulama sayesinde, il merkezinde ve yüksekokulların bulunduğu ilçelerde görev yapan kadın polisler, öğrencilere daha kolay ulaşabiliyor. Öğrencilerin karşılaştığı asayiş, güvenlik ve trafik sorunları, ilgili kurumlara iletilerek hızlı çözümler sunuluyor.
2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlendi. Üniversite Polisi ekipleri, dolandırıcılık, sosyal medya bağımlılığı, güvenli internet, teknoloji bağımlılığı, Kades, Uyuma ve Narvas gibi önemli konularda öğrencilere bilgiler sundu./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.