""

ORAN toplantısı Sivas’ta yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 05:25

ORAN toplantısı Sivas’ta yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) yönetim kurulu toplantısı Sivas’ta gerçekleştirildi.

ORAN toplantısı Sivas’ta yapıldı
Son Güncelleme :

28 Kasım 2017 - 7:00

Sivas Valiliği Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yozgat Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç, Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ile diğer ilgililer katıldı.
Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Yurtnaç, kalkınma ajansının hem kamu kurumlarına hem de ildeki ekonomi potansiyeli olan kobilere destek veren bir teşkilat olduğunu söyledi.
Vali Yurtnaç, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz de bu fikir çerçevesinde gerekli çalışmaları Sivas, Kayseri ve Yozgat illeri olarak devam ettiriyoruz. Bu çerçevede Sivas’ta ‘Maden Kenti Zirvesi’ yapıldı. Yozgat Sarıkaya’da bulunan Roma Hamamı’nın dünya gündemine çıkartılması için bir heyet İngiltere’ye gitti. Kayseri’de de ‘Kentimi Tanıtıyorum Gönüllüyüm’ projesi kapsamında çalışmalara destek veriliyor. Tabi bu çalışmalarda projelerin doğru yönlendirmesini istiyoruz. Kamuoyunda daha kapsamlı yansıyacak şekilde çalışmaların yapılması için arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor.”
Kobilerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Burada unutmayacağımız bir kesim var ki onlar da Kobiler. Kobileri desteklemek gerekiyor. Kayseri’nin ekonomik şartları daha iyi durumda ama Sivas ve Yozgat’ın özellikle istihdam konusunda çalışmalar yapması gerekiyor. ORAN ve buna benzer ajanslar da bu tür çalışmaları destekleyerek bölgelerin kalkınmasına ve bölgeler arasındaki dengesizliğin ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz” diye konuştu.
Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.