""

Vali Özkan: 4 kişi gözaltında « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 12:27

Vali Özkan: 4 kişi gözaltında

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, TOST Uygulamasıyla ilgili Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında 4 şahsın, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını söyledi.

Vali Özkan:  4 kişi gözaltında
Son Güncelleme :

04 Ekim 2024 - 16:22

Vali Mehmet Ali Özkan, yurtdışında ve Türkiye’nin birçok ilinde yaygın olarak kullanılan TOST Uygulaması (kripto para yatırım sistemi) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde bazı Yozgatlı vatandaşların, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, sistemdeki hesaplarına erişemediklerini ve paralarını çekemediklerini ifade ettikleri belirten Vali Özkan, Bu durumun, vatandaşlar arasında mağduriyet yarattığının öğrenildiğini ifade etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ildeki durumu araştırmak amacıyla bir soruşturma başlatıldığını vurgulayan Vali Özkan, “Bu kapsamda, TOST uygulamasını çevresindeki kişiler ve yakın arkadaş gruplarına tanıtarak yatırım yapmaları için telkinlerde bulunan 4 şahıs, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Konu hakkında KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) ve Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.”dedi.
VATANDAŞLARA UYARI
Vali Özkan, vatandaşlara da yüksek kazanç vaadiyle yapılan yatırım dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Özkan, Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde vatandaşların güvenlik güçlerine ihbarda bulunmalarının önemine dikkat çekti./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.