""

Arslan: “Herkes işini yapacak, aksi halde gereğini yaparız” « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 12:21

Arslan: “Herkes işini yapacak, aksi halde gereğini yaparız”

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye çalışanlarına yönelik düzenlediği toplantıda, hem belediyenin mali sıkıntılarını hem de personelin iş disiplinine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Arslan: “Herkes işini yapacak, aksi halde gereğini yaparız”
Son Güncelleme :

04 Ekim 2024 - 16:24

Başkan Arslan, özellikle belediye çalışanlarının performansıyla ilgili yaptığı sert uyarılarda, “Kimse işini aksatmasın, hepimiz milletin hizmetkarıyız. Aksi takdirde gereken yapılır” mesajı verdi.
“HEPİMİZ MİLLETİN HİZMETKARIYIZ”
Başkan Arslan, konuşmasında belediyedeki görev hiyerarşisine değinerek, herkesin bulunduğu makamın sorumluluğunu taşıması gerektiğini vurguladı.
“Biz burada devletin ve milletin hizmetkarıyız. Hepimiz aynı gemideyiz. Kimin hangi unvanı olduğu, dışarıdaki kimliği burada geçerli değildir. Beni makam dışındaki unvanımla arayan bir personel oldu, bunu kabul edemem” diyen Arslan, belediyede herkesin işini düzgün yapmasının şart olduğunu belirtti.
“Bizler burada sadece kendimiz için değil, ailelerimizin rızkı ve Yozgat halkının hizmeti için çalışıyoruz. Ailesinin rızkını kazanan herkesin işi şereflidir, ancak işini aksatmak hem millete hem de Allah’a karşı büyük bir vebaldir” diye konuşan Başkan Arslan, görev bilincine sahip olmayan personelin belediyede yeri olmadığını vurguladı.
“BELEDİYENİN GELİRLERİNDE YÜZDE 65 DÜŞÜŞ YAŞANDI”
Yozgat Belediyesi’nin son dönemde ciddi mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını açıklayan Arslan, İller Bankası gelirlerinde yüzde 65 oranında kesinti yaşandığını belirtti. Bu kesintilerin belediye borçları ve altyapı projelerine kullanılan kredilerin faiz ödemeleri sebebiyle olduğunu ifade etti. Arslan, “Geçen ay İller Bankası’ndan beklediğimiz 36 milyon lira yerine, sadece 21 milyon lira geldi. Bu miktarın büyük bir kısmı vergi borçları ve kredi ödemelerine kesildi. Belediyemizin gelirlerinin azalması, ekonomik sıkıntılarımızı artırdı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen bulduk, buluşturduk ve hizmetlerimizi aksatmadık” dedi.
Başkan Arslan, belediyenin mali sorunlarının, yeni gelir kaynaklarının devreye girmesiyle aşılacağını ancak bu sürecin zaman alacağını belirterek, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zorlukları atlatana kadar sabırlı olmalıyız. Fakat hiç kimse bizden mucizeler beklemesin, zamanla bu sıkıntıları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
“İŞİNİ YAPMAYAN PERSONELLE YOLUMUZA DEVAM EDEMEYİZ”
Personelin performansıyla ilgili sıkıntılara da değinen Başkan Arslan, işini aksatan çalışanların takibe alındığını belirtti. Arslan, “Bazı arkadaşlarımız, mesaide yarım saat erken çıkmanın ya da sigara molası vermenin şeref olduğunu sanıyor. Oysa bu yaptıkları haramdır. Kimseye hakkımızı helal etmeyiz. Personelin giriş ve çıkış saatleri bilgisayar üzerinden takip edilmektedir.”diye konuştu.
Kimsenin açığını aramadığını vurgulayan Arslan, “ Kimsenin kötülüğünü istemiyorum. Ama işini aksatan, işini yapmayan personelle de yolumuza devam edemeyiz. Bir personel günde 5 saat sigara molası veriyorsa, bu kabul edilemez. Böyle bir personelle nasıl devam edebiliriz? Kimse adaletsizlik yapıldığını düşünmesin. Yozgat küçük bir yer, herkes birbirini tanır. Herkes işini yapacak, başka bir beklentimiz yok” dedi.
“YOZGAT SEVDASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Yozgat için büyük bir sorumluluk taşıdıklarını ve şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Arslan, “Bizim tek derdimiz Yozgat. Şehrimizi daha güzel, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu mücadelede hepimizin sorumluluğu var. Yozgat’a hizmet etmemek, bu şehrin geleceğini baltalamaktır. Bu kapsamda belediye meclisi üyelerimizle uyumlu bir çalışma yürütüyoruz.”şeklinde konuştu.
Arslan, belediye meclisinde farklı siyasi partiler olmasına rağmen altı aydır uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve bu durumun Yozgat halkının menfaatine olduğunu belirtti. Arslan,”Bu süreçte kimseye düşmanlığımız yok. Ama herkes işini yapacak. Bizim için önemli olan Yozgat’a hizmet etmek, bu yolda çekişmelerden ve kısır tartışmalardan kaçınmalıyız” dedi.
“BELEDİYE BORÇ YÜKÜ ALTINDA”
Başkan Arslan, belediyenin devralındığı dönemde büyük bir borç yükü olduğunu ve maaş ödemelerinde bile zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Belediyeyi devraldığımızda ciddi borçlarla karşı karşıya kaldık. Maaş ödemekte bile zorluk çektik, bu keyfimizden değil. Ancak bu sorunları aşmak için çalışıyoruz ve zamanla bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Belediye bu kadar personel fazlalığıyla maaş ödeyemez hale geldi. Biz gelir kaynaklarımızı artırmak, giderlerimizi azaltmak zorundayız. Yeni gelir kaynaklarını devreye sokmak için çalışıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz ama bu dönem de geçecek. Ancak herkes üzerine düşeni yapmalı” ifadelerini kullandı.
“KİMSEYİ KÖTÜLEMİYORUZ, İŞİNİ YAPANA SAYGIMIZ SONSUZ”
Başkan Arslan, konuşmasının sonunda kimseye düşmanlık beslemediklerini ancak işini yapmayan personele müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayak,”Kimseyi kötülemiyoruz. İşini yapan başımızın tacıdır, işini yapmayanla ise yollarımızı ayırmak zorundayız. Hepimiz bu millete hizmet etmek için buradayız. Bu süreçte üzerimize düşeni yapmazsak, yarın yüz yüze bakacak halimiz kalmaz” ifadelerini kullandı.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.