""

Sabrın Sonu Selamet Mi? « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 13:17

Sabrın Sonu Selamet Mi?

Sabrın Sonu Selamet Mi?
Son Güncelleme :

06 Ekim 2024 - 14:40

Yozgat merkez ve ilçelerimiz de yatırımların yükseleceğini, bu yatırımlar doğduğu topraklarda yaşayan vatandaşlarımıza iş, aş, geleceğe umutla tutunma imkanı olacağını hep yazmış ve “Biraz sabır” demiştim.

En son Yerköy ilçemizde “Tarıma dayalı ihtisas hayvancılık bölgesi” kurulması projesinin akıbetini, ne olduğunu, ne zaman kurulacağını sorgulamıştık.

Maalesef bu konuda geri dönüşler olmadı, etkili yetkili makam sahiplerinden üzülerek belirtmek isterim ki; ne ses, ne de nefes çıkmadı.

Yine Yerköy ilçemizde uzunca zaman üzerinde çalışmalar yapılan, daha sonra sümen altında kalan “Yerköy jeotermal ihtisas bölge yatırım  projesi” önce tamam denildi sonra sümen altında kaldı. En son bir hamle ile başlatılan çalışmalarda karar alındığını, sonuca doğru yol aldığı açıklandı.

Bu haber elbette önce Yerköy ilçemiz açısından umut verici bir gelişme olmakla birlikte bölgemiz içinde gelecek vaad eden bir çalışma olacağını düşünüyorum.

Aynı yönde gelişmelerin olumlu gittiğini, yakın zamanda temellerin atılıp, bacaların tüteceği bölge insanımıza iş, aş kapısı olacak hizmetlerin Bozok Organize Sanayi bölgesi içinde söyleyebilmiş olsaydık.

Dönemin valileri, en son Ziya Polat zamanında yapılan çalışmalar kapsamında o dönemde Vali Polat tarafından yapılan açıklamayı aklımda kaldığı kadarıyla aktarmak isterim; “Yozgat Bozok Organize sanayi bölgesi için gerekli olan bütün alt yapı çalışmalarımız tamamlanmış durumda, yatırımcılarımız için arsa parsellerini yaptık, yatırım yapmak isteyen iş insanlarımıza sunmaya hazırız. Gerek ilimizden gerekse il dışındaki Yozgatlı iş insanı hemşerilerimizden bu konuda yoğun talep var, parsellerimizi vermeye başladık.” bu sözlerin bugün keşke gerçekliği ile yüzleşmiş olsaydık.

Olmadı, neden olmadı, nasıl bir engel ile karşılaşıldı, bilemiyorum. Yozgat-Sorgun arası yaptığım yolculuk sırasında arada bir Bozok Organize Sanayi bölgesi arazisini uzaktan baktığımda deyim yerindeyse “in-cin” top oynuyor.

Her ne kadar çalışmalar aynı döneme denk gelmemiş olsa da kafamızı kaldırıp, Boğazlıyan ilçemizdeki “Fuat Oktay Organize Sanayi” bölgesine baktığımızda kimisi tam kapasite, kimisi yarım kapasite olmak üzere üretimlerin devam ettiği, bölge insanına iş ve aş kapısı olurken, Yozgat’ta böyle bir durum ile karşı karşıya kalmanın ne demek olduğunu anlatacak cümle kurmakta zorlandığım için bu konuda yorumu siz okuyucularıma bırakıyorum.

Sonuç olarak söze başlarken, “Sabrın Sonu Selamet Mİ? “ derken, vatandaşlarımızdan olumlu düşünmelerini tavsiye etmiş olsam da, Yozgat insanından bu durumda daha ne kadar sabırlı olması istemek gerekiyor bilemiyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.