""

Liseli öğrencilere “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” konferansı « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 11:29

Liseli öğrencilere “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” konferansı

Yozgat İl Müftülüğü tarafından geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak için planlanan ÇEDES projesi (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) kapsamında öğrencilere yönelik “Gençlik Sohbetleri” devam ediyor.

Liseli öğrencilere “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” konferansı
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:48

Farklı konularla, iki haftada bir olacak şekilde planlanan programın ikincisi; İl Müftüsü Ali Gülden tarafından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda, farklı liselerden kalan öğrencilere yönelik “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” konulu sohbetle gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Gülden sohbetinde gençlere; Hayatını Allah’a hesap verme bilinci içerisinde yaşayan Müslüman, gerçek hayatta azami ölçüde dikkat gösterdiği, yüce dinimiz İslam’ın öngördüğü ahlaki ilke ve değerlere sanal alemde de aynı ölçüde titizlik göstermelidir. İnternette/sosyal medyada yaptığı her konuşmanın, yazdığı her yazının, yayıp paylaştığı her haberin ahirette mutlaka hesabının sorulacağı bilinci içerisinde olmalıdır. Yapmakta olduklarınızdan dolayı kesinlikle sorgulanacaksınız’’. (Nahl, 16/93) Dijital dünyada etkileşim kurarken, insanların saygınlığına ve mahremiyetine dikkat etmemiz gerektiğini de unutmamalıyız.”dedi. Gülden; programda emeği geçen personele ve yurt müdürüne teşekkür etti.
Programa, Yurt Müdürü İzzet İkiz, Gençlik Koordinatörleri, Hz Osman Cami İmam Hatibi Bekir Savaş ve nöbetçi öğretmenler katıldı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.