""

Yozgat’ta Öğrencilere “Evlilik Öncesi Eğitim” semineri « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 11:32

Yozgat’ta Öğrencilere “Evlilik Öncesi Eğitim” semineri

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli Sosyolog Merve Er tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sürmeli Kız Öğrenci Yurdu ve Yozgat Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim” konulu bir seminer düzenlendi.

Yozgat’ta Öğrencilere “Evlilik Öncesi Eğitim” semineri
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:49

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, gelecekte sağlıklı ve mutlu evlilikler kurmalarını sağlamak amacıyla kapsamlı bir bilgilendirme sunarak önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdı.
Sosyolog Merve Er, evliliğin yalnızca duygusal değil, aynı zamanda psikolojik, sosyal ve ekonomik boyutları olan bir kurum olduğuna dikkat çekerek, gençlere sağlıklı evliliklerin temellerinin nasıl atılabileceğine dair bilgiler aktardı.
Er, evlilikte iletişim, empati, karşılıklı anlayış ve sorumluluk bilincinin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin bu süreçte karşılaşabilecekleri zorluklara karşı nasıl hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda yol gösterdi. Evlilik öncesi bireylerin kendilerini tanımaları, partnerleriyle uyumlu bir yaşam sürdürebilmek adına doğru kararlar almaları gerektiğini belirten Er, sağlıklı ve mutlu bir evliliğin, bireylerin mutluluğunda ve toplumun huzurunda büyük bir rol oynadığını ifade etti.
İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI İLETİŞİM VE ÇATIŞMA ÇÖZÜMÜ
Seminerin odak noktalarından biri de ilişkilerde sağlıklı iletişim kurmanın yollarıydı. Sosyolog Merve Er, çiftlerin birbirleriyle nasıl etkili bir şekilde iletişim kurabileceklerini, problemleri çözme ve kriz anlarında nasıl hareket edebileceklerini detaylı bir şekilde anlattı. Çiftler arasında yaşanabilecek olası çatışmaların nasıl çözülebileceği üzerine öneriler sunan Er, doğru iletişim tekniklerinin evliliklerdeki birçok sorunu çözebileceğini vurguladı.
Er, evliliğin yalnızca iki birey arasındaki bir bağ olmadığını, ailelerin de bu süreçte önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Merve Er, Gençlere, ailelerin rolü, sınır koyma, bağımsız karar alma ve çift olma sürecinde denge kurma konularında da bilgi verdi.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.