""

Tanju Özcan Kafayı Yemiş! « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 04:41

Tanju Özcan Kafayı Yemiş!

Tanju Özcan Kafayı Yemiş!
Son Güncelleme :

20 Ekim 2024 - 16:33

Her insan kendine yakışanı yapar. Tanju Özcan’da az önce söylediğim gibi kendine yakışanı yapmış. Tanju efendiye ağzının payı misliyle vermek isterdim ama dediğim gibi her insan kendine yakışanı yapar.

“Ahlak, iman, ihlas, karakter, vijdan, merhamet, kul hakkı, büyüklere saygı, küçüklere sevgi” her insanda kolay kolay bulunmayan değerlerdir.

Bolu Belediye Başkanı Özcan bu değerleri taşıyor olsaydı, Bolu dahil Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Yozgat ve Konyalı milyonlarca insanın tepkisini çekecek malum sözleri sarf etmezdi.

Bolu gibi güzel bir ilin şehrül eminliği emanet edilmiş, bir insanın sokak ortasında Konya ve Yozgat gibi iki güzel şehrin ismini kullanarak, saçma salak laflar eden şahsa verilecek tek bir cevap; şahsın önce “alkol” testinden geçirilmesi ardından da tam donanımlı bir sağlık kuruluşundan “akli-dengesi yerinde mi” diye rapor istemektir.

Çünkü;

Mevlana der ki; Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet. Lakin bir lafa bakarım, laf mı diye? Birde söyleyene bakarım, adam mı diye?

Tanju Özcan’a Bolu Belediye Başkanı demek bile içimden gelmiyor. Tanju Özcan  yapmış olduğu bu çirkin davranış yüzden ivedikle Yozgat ve Konya halkı başta olmak üzere her iki ilin belediye başkanlarından da “özür” dilemesi gerekiyor.

Çünkü; “Ben sizin Belediye başkanınıza benzemem” ne demek. Yozgat Belediye başkanı Dr. Kazım Arslan ve Konya Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay’ın kim olduğunu, yapmış oldukları görevlerde tutum ve davranışlarını Tanju Özcan olarak ne kadar biliyor ve tanıyorsun.

Tanju Özcan, mensubu olduğu CHP’de kazandığı siyasi ve insani bütün kredilerini tüketmiş olmalı ki; Yozgat ve Konya’yı kullanarak, aklınca yeniden küllerinden doğmak için çırpınıyor.

Yazık, hem de çok yazık.

Tanju Özcan’ın bu davranışı Yozgat ve Konya halkının tepkisini çekmekle sınırlı kalmadı. Sosyal medyaya bakıldığında Konya ve Yozgat Milletvekillerinin de haklı olarak büyük tepkisini çekti.

Google’den yaptığım araştırmaya göre, Bolu’da şuanda 719 Yozgatlı, bin 298 Konyalı yaşamaktadır.  Tanju Özcan bu insanlara da saygısızlık yaptı.

Adap ve Ahlak’tan yoksun bir davranış üzerinden hareketle akli melikelerini kaybetmiş Tanju Özcan’a tek tavsiyem Yozgat ve Konya halkından bir an önce özür dilemesidir. CHP ile mensubiyeti ya da bağlantısı halen devam ediyorsa, Yozgat CHP İl başkanı Abdullah Yaşar başkanının da bu konuda çıkıp bir açıklama yaparak, ortaya çıkan durumun düzeltilmesine katkı sunması gerekiyor.

Son söz olarak, Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’a söylediklerini Yozgatlı bir vatandaş olarak iade ediyor, kendisinden özürünü kabul ettirecek bir açıklama bekliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.