""

Miras Kalan ve 2 yıl işlenmeyen arazi kiralanacak « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 06:38

Miras Kalan ve 2 yıl işlenmeyen arazi kiralanacak

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren kritik gelişmeye dair detaylar belli oldu.

Miras Kalan ve 2 yıl  işlenmeyen arazi kiralanacak
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:43

Tarla, toprak ve bağ gibi miras kalan ancak uzun süre işlenmeyen araziler için yeni bir düzenleme getirildi. Artı Gerçek’te yer alan habere göre, miras yoluyla devredilen tarla ve bağlar 2 yıl boyunca ekilmediği takdirde devlet tarafından kiraya verilecek.
DİJİTAL KİRALAMA YÖNTEMİ DEVREDE
Yetkililer, miras kalan tarım arazilerinin uzun süre boş kalmasının önüne geçmek amacıyla bir düzenleme yapıldığını belirtti. 5 Nisan 2023 itibarıyla yürürlüğe giren uygulamayla, 2 yıl boyunca işlenmeyen veya kiralanmayan tarım arazileri dijital kiralama yöntemiyle kiraya verilecek. Bu uygulama sayesinde arazilerin atıl kalması engellenerek, tarım üretimine katkı sağlanacak.
KAZANÇ ARAZİ SAHİPLERİNE YATIRILACAK
Arazilerin kiralanması sonucunda elde edilen gelir, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. Böylece, tarım arazilerinin atıl kalması engellenirken, mülk sahiplerine de kazanç sağlanmış olacak. Yetkililer, bu uygulamanın miras kalan arazilerin ekonomik değerinin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.