""

MEB’den okul saati genelgesi « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 06:41

MEB’den okul saati genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen “Okul ve Ders Saati Uygulaması” konulu genelgeyle, ilkokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ders saatlerinin öğrencilerin eğitimini aksatmayacak şekilde düzenlenmesi istendi.

MEB’den okul saati genelgesi
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:45

Bakanlık, her ilde ders başlangıç ve bitiş saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiğini hatırlatarak, öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
DERS SAATLERİNİN DÜZENLENMESİ VALİLİKLERİN YETKİSİNDE
Genelgede, derslerin başlaması ve bitiş saatlerinin bölge koşulları ve hizmetin özelliklerine göre belirlenmesinin valiliklerin yetki alanında olduğu ifade edildi. Yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle, kış saati düzenlemesi talebiyle ilgili olarak da valiliklerin mesai ve ders başlangıç saatlerini düzenleyebileceği hatırlatıldı. Gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşullar dikkate alınarak, ders saatlerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planlanmasının önemine dikkat çekildi.
Bakanlığın genelgesi, okulların ders saatlerinin daha uygun zamanlara çekilmesi ve öğrencilerin sabah karanlıkta okula gitmek zorunda kalmaması için yerel yönetimlerin adım atması yönündeki beklentiyi artırdı. Veliler, özellikle kış aylarında çocuklarının karanlıkta okula gitmesinin güvenlik ve sağlık açısından riskler taşıdığını vurgularken, bu konuda hızlı bir düzenleme yapılmasını talep etti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyle birlikte, valiliklerin bölge koşullarına uygun olarak ders saatlerinde düzenlemeler yapması ve öğrencilerin eğitim süreçlerinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması bekleniyor.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.