""

“Yaşamak Her Şartta Güzeldir” adlı söyleşi öğrencilerle buluştu « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 06:35

“Yaşamak Her Şartta Güzeldir” adlı söyleşi öğrencilerle buluştu

Yozgat Valiliği ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Yaşamak Her Şartta Güzeldir” ve “Yazar Söyleşisi” etkinlikleri, öğrencilerle buluşarak hem sınav stresiyle başa çıkma yöntemleri hem de yaratıcı yazarlık ve senaryo yazımı üzerine değerli bilgiler sundu.

“Yaşamak Her Şartta Güzeldir” adlı söyleşi öğrencilerle buluştu
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:48

8. ve 12. sınıf öğrencilerine sınav kaygısı ve stres yönetimi konusunda yol gösterici öneriler sunulurken, 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri için ise yaratıcı bir yazar ve senaryo söyleşisi gerçekleştirildi.
SINAV STRESİ VE KAYGI YÖNETİMİ ÜZERİNE KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ
Oyuncular Doğan Tank ve Tuncay Kaynak, “Yaşamak Her Şartta Güzeldir” temasıyla düzenlenen söyleşide, sınav stresine karşı nasıl daha güçlü durulabileceğini anlattılar. Öğrencilerin sınav sürecinde yaşadıkları kaygıları nasıl yönetebilecekleri, motivasyonlarını yüksek tutma yöntemleri ve hayatın zorluklarıyla mücadele ederken sabır ve kararlılığın önemi, stand-up tadında esprili ve eğlenceli örneklerle öğrencilere aktarıldı. Bu interaktif ve samimi anlatım, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
Etkinliğin bir diğer önemli bölümünde, yazar ve senarist Şafak Güçlü, gençlerle bir araya gelerek senaryo yazımı ve kitap kurgusu üzerine derinlemesine bilgiler paylaştı. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu atölye çalışmasında, Güçlü, yapay zeka temasında bir filmin senaryosunu ve kitap kurgusunu öğrencilerle birlikte tamamladı. Etkinliğin interaktif doğası, gençlerin yaratıcılığını teşvik ederken, senaryo ve yazım teknikleri hakkında pratik bilgiler edinmelerini sağladı. Güçlü’nün anlatımı, öğrencilerden büyük beğeni topladı.
ETKİNLİKLER İLÇELERDE DE DEVAM EDİYOR
Yozgat merkezinde başlayan bu önemli eğitim programı, Sorgun, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinde de iki gün boyunca devam edecek. Hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılmış olan etkinlikler, öğrencilerin sınav stresini hafifletmelerine ve yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.