""

İYF Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’dan Özcan’a sert tepki « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 06:29

İYF Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’dan Özcan’a sert tepki

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Yozgat Belediyesi’ni hedef alan “çöp” paylaşımına bir tepki de İstanbul Yozgatlılar Federasyonu (İYF) Genel Başkanı ve Yozgat Vakfı Başkanı Ahmet Yılmaz’dan geldi.

İYF Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’dan Özcan’a sert tepki
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:50

Özcan’ın, Bolu’da çöp atan bir vatandaşa kesilen ceza hakkında yaptığı “Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim” şeklindeki alaycı söylemi, İYF’nin de tepkisini çekti.
YILMAZ: “ÖZCAN YOZGATLILARDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR”
Genel Başkan Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kullandığı bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, Yozgatlılara karşı yapılan bu ayrımcı ve küçümseyici dilin Yozgat halkını derinden yaraladığını vurguladı. Başkan Yılmaz, “Bir belediye başkanının, bir şehir ve halkı bu şekilde aşağılamaya çalışması kabul edilemez. Özcan’ın sözleri, sadece Yozgat halkını değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki Yozgatlıları üzmüş ve incitmiştir. Kendisi derhal tüm Yozgatlılardan özür dilemelidir,” dedi.
“YOZGAT, TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ONURLU BİR ŞEHİRDİR”
Yılmaz, Yozgat’ın tarihi, kültürel ve toplumsal açıdan önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Yozgat, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Vatanseverliği, tarihi ve kültürüyle, mert ve yardımsever insanlarıyla her zaman onur duyulacak bir şehirdir. Bolu Belediye Başkanı’nın Yozgat’ı küçümseyen bu sözleri, tarihi ve kültürel değerlerimizi hiçe sayan bir yaklaşımdır” dedi.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu olarak Yozgat’a yönelik her türlü haksız söylem ve hareketin karşısında olduklarını belirten Yılmaz, “Biz Yozgatlılar olarak her zaman birbirimize kenetlendik, bu tür ayrımcı söylemler karşısında da tek yürek olmaya devam edeceğiz. Şehrimizi ve insanlarımızı haksızca hedef alanlara karşı susmayacağız,” diye konuştu.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.