""

Stadyum inşaatının tamamlanması için girişimler hız kazandı « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 06:34

Stadyum inşaatının tamamlanması için girişimler hız kazandı

Yozgat’ta 2021 yılında yıkılarak yerine modern bir stadyum yapılması planlanan Bozok Stadyumu’nun inşaat süreci, gecikmelere rağmen devam ediyor.

Stadyum inşaatının tamamlanması için girişimler hız kazandı
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:52

İnşaatın yüzde 60 oranında tamamlandığı ve çalışmalara hız kazandırılması için çeşitli adımlar atıldığı bildirildi.
1957 yılında temeli atılan ve 1976 yılında tamamlanarak hizmete giren eski Yozgat Şehir Stadyumu, artık Yozgat’ın spor ihtiyaçlarına yanıt veremediği gerekçesiyle 2021 yılında yıkıldı. Yeni stadyumun inşası için yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak, 500 gün içinde projenin tamamlanması hedeflendi. Ancak ekonomik şartlar ve fiyat güncellemesi taleplerinin karşılanmaması üzerine, yüklenici firma 2022 yılında çalışmaları durdurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçen yıl Kasım ayında firma ile sözleşmeyi feshederek süreci yeniden başlatmak üzere adımlar attı.
Bozok Stadyumu’nun tamamlanmaması, özellikle TFF 3. Lig’de mücadele eden Yozgat Belediyesi Bozokspor takımını da olumsuz etkiledi. Takım, kendi sahasında oynayacağı maçları Sorgun ilçesindeki sentetik sahada oynamak zorunda kalırken, bu durum taraftarlar ve spor camiasında tepkilere neden oldu.
Yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, stadyum inşaatının tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Konuyla ilgili yetkililer ve siyasilerle yaptığı görüşmelerin ardından, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Hopur, stadyum inşaatını öncelikli bir konu haline getirdiğini belirtti.
Stadyum inşaatının yüzde 60’ının tamamlanmış durumda olduğunu vurgulayan Hopur, stadyumun tamamlanmasının hem Yozgat için önemli bir ihtiyaç olduğunu hem de milli servetin heba edilmemesi adına bu meselenin çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Hopur, “Yüzde 60 oranında tamamlanmış bir stadyumumuz var. Göreve başladığım günden bu yana, başta valimiz olmak üzere, siyasilerimizle sürekli istişarede bulunuyoruz. Birkaç hafta önce Ankara’ya giderek bu sorunun bir an önce çözülmesi için temaslarda bulundum” dedi.
Yozgatlı yetkililerle ve siyasetçilerle yapılan görüşmelerin ardından, stadyum sorununun çözüm yolunda önemli adımlar atılacağına inandığını belirten Hopur, “Stadyum bizim yarayan kanamız. Ama kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyorum. Çünkü bu konuda siyasilerimiz de ciddi adımlar atıyor. Hep birlikte bu projeyi tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.