""

Hükümlülere “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” semineri « Yeniufuk Gazetesi

23 Ekim 2024 - 08:37

Hükümlülere “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” semineri

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, hükümlülere yönelik “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Semineri” düzenlendi.

Hükümlülere “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” semineri
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 17:50

Seminer, Aile Eğitim Programı Eğitimcisi Sosyolog Merve Er tarafından verildi. Merve Er, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında 2021 yılında imzalanan protokol çerçevesinde tutuklu ve hükümlülere yönelik eğitici faaliyetlerin yürütüldüğünü hatırlatarak, bu çalışmaların önemli bir parçası olan seminerde katılımcılara öfke ve stres yönetimi hakkında kapsamlı bilgi verdi.
Seminerde, öfke duygusunun ortaya çıkış nedenleri, bu duyguyu kabullenme süreci ve öfkeyi sağlıklı bir şekilde yönetmenin yolları ele alındı. Ayrıca, stresin fizyolojik belirtileri, sağlığa olumsuz etkileri ve stresle başa çıkma yöntemleri üzerinde duran Merve Er, öfke ve stresin hayatımızın doğal bir parçası olduğunu, bu duyguları yok saymanın çözüm olmadığını vurguladı. Er, özellikle öfke kontrolü sağlanmadığında bireyin hem kendisine hem de çevresine zarar verebileceğini ifade etti.
Stresin yalnızca olumsuz yönlerinin olmadığını belirten Er, stresin tıpkı bir ilaç gibi, doğru dozda yönetildiğinde insan sağlığına faydalı olabileceğini; ancak kontrolsüz stresin zarar verebileceğini vurguladı. Stresle mücadele ederken zihinsel ve bedensel tekniklerin önemine dikkat çeken Er, seminer boyunca katılımcılara bu konularda farkındalık kazandırmayı amaçladı.
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, seminerin ardından yaptığı açıklamada, bu tür eğitimlerin hükümlülerin topluma kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Topal, seminerin katılımcılar açısından oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini ifade etti.
/Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.