""

İŞKUR’dan 1000 Kişilik (İUP) alım başvuruları başladı « Yeniufuk Gazetesi

23 Ekim 2024 - 08:26

İŞKUR’dan 1000 Kişilik (İUP) alım başvuruları başladı

Yozgat İş Kurumu (İŞKUR), işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve onlara mesleki bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla 1000 kişilik İşgücü Uyum Programı’nı (IUP) başlatıyor.

İŞKUR’dan 1000 Kişilik (İUP) alım başvuruları başladı
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 17:54

Bu program kapsamında, Yozgat Valiliği, kaymakamlıklar ve bağlı kuruluşlar bünyesinde 11 Kasım 2024 ile 30 Haziran 2025 tarihleri arasında temizlik, bakım ve onarım işleri yapacak katılımcılar aranmaktadır. Başvurular, 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.
İşgücü Uyum Programı, 11 Kasım – 6 Aralık 2024 tarihleri arasında haftada 5 gün, sonraki haftalarda ise haftada 3 gün uygulanacaktır. Katılımcıların çalışma günleri, Yozgat Valiliği ve kaymakamlıklar tarafından belirlenecektir.
Katılımcılara İŞKUR tarafından her çalışma günü için günlük net 666,75 TL cep harçlığı ödenecek olup, iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları da programa katılım gösterdikleri günler üzerinden sağlanacak.
Programın toplam süresi boyunca bir katılımcı en fazla 140 fiili gün çalışabilecek. Toplum Yararına Programlardan (TYP) daha önce yararlanmış olanlar da bu programa başvurabilecek ve TYP faydalanma süreleri, İşgücü Uyum Programını etkilemeyecek.
BAŞVURU KOŞULLARI ŞU ŞEKİLDE BELİRTİLDİ:
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak,
Emekli ya da malul aylığı almamak; iş göremezlik ödeneği alanlar programa katılabilir,
Başvuru tarihinden önceki bir ay içinde 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi kapsamında sigortalı olmamak,
Son bir yıl içinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak,
Program devam ederken 5510 sayılı Kanunun 5’inci maddesi (kısa vadeli sigorta) kapsamında sigortalı olmamak,
Adres Kayıt Sistemi’ne göre aynı adreste ikamet edenlerin son aya ait aylık toplam kazançlarının bir aylık net asgari ücretin iki katını aşmaması (yurtlar ve sığınma evlerinde kalanlar bu şarttan muaf tutulacaktır),
Başvuru tarihi itibarıyla aktif işgücü programlarından ve işsizlik sigortasından yararlanmıyor olmak (işsizlik ödeneği hak etmeyen ve almayanlar programa katılabilir).
Başvuru yapmayı düşünen vatandaşlar, 26 Ekim Cumartesi günü saat 23:59’a kadar İŞKUR e-şube, e-devlet, ALO-170 iletişim hattı veya İŞKUR müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunabilirler.
Son Başvuru Tarihi: 26 Ekim 2024
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.