""

Başkan Çiftçi: “Öcalan’a barış elçisi rolü vermek gaflettir” « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 16:36

Başkan Çiftçi: “Öcalan’a barış elçisi rolü vermek gaflettir”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yozgat İl Başkanı Osman Çiftçi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis grup toplantısında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başkan Çiftçi: “Öcalan’a barış elçisi rolü vermek gaflettir”
Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 18:36

Çiftçi, yaptığı basın açıklamasında, Öcalan’ın Meclis’e getirilmesi ve barış elçisi rolü üstlenmesi yönündeki ifadeleri “akıl tutulması” olarak nitelendirerek, bu söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
İl Başkanı Osman Çiftçi, açıklamasında BBP’nin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin milli bütünlüğünü savunduğunu belirterek, rahmetli Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun açtığı yolda Türk milliyetçileri olarak her türlü bölücü girişimin karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini ifade etti. Çiftçi, “Bizim gözümüzde ve milletimizin yüzde 90’ı için Öcalan bir bölücüdür ve daima öyle kalacaktır” dedi.
Çiftçi, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını eleştirirken, “Sayın Bahçeli, hangi şehit ve gazi ailesinden müsaade almıştır bunları konuşmak için?” diyerek Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. Öcalan’ın Meclis kürsüsünden sözde barış adına seslenmesinin, şehit ve gazilere büyük bir saygısızlık olduğunu belirten Çiftçi, “Bu düşünceye sahip olanlara yazıklar olsun! Şehitlerimizin ve terör gazilerimizin vebali üzerinize olsun” ifadelerini kullandı.
“Öcalan’a Özgürlük Barış Getirmez, Karanlık Bir Yol Açar”
Açıklamasının devamında, Öcalan’ın özgürlüğünün barış getireceğine dair söylemleri eleştiren Çiftçi, bunun Türkiye için yalnızca karanlık bir yol açacağını dile getirdi. Çiftçi, “Öcalan, Türk devleti tarafından ömür boyu hapse mahkûm edilmiş bir terörist başıdır ve cezasını hapishanede tamamlamalıdır” diye konuştu.
Ana Muhalefet Lideri Özgür Özel’e de Tepki
BBP Yozgat İl Başkanı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarını da eleştirerek, Özel’in Kürt vatandaşları dışlayıcı bir dil kullandığını belirten Başkan Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaşın eşit olduğunu vurguladı. Çiftçi, “Bu ülkenin Kürt yurttaşlarının zaten bir devleti vardır ve yeni bir devlet kurma isteği olanlar, her zaman en sert cevabı Türk milliyetçilerinden alacaktır” dedi.
Osman Çiftçi, açıklamasını “Bu vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için hayatlarını kaybeden kahramanların aziz hatırasına yapılan bu saygısızlık affedilemez” diyerek sonlandırdı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.