""

Uzunlu Barajı’yla 80 Bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek « Yeniufuk Gazetesi

25 Ekim 2024 - 00:22

Uzunlu Barajı’yla 80 Bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek

DSİ Yozgat 123. Şube Müdürü Nurettin Şenol, Uzunlu Barajı Sulama Modernizasyonu Projesi Yenileme Yapım İşini yerinde inceledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 80.000 dekar tarım arazisinin sulu tarıma kavuşması hedefleniyor.

Uzunlu Barajı’yla 80 Bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 17:02

Ziyaretinde projenin tarımsal verimliliği artırma potansiyeline dikkat çeken Şenol, “Bu proje, bölgedeki tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve su kaynaklarının daha etkin bir şekilde yönetilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Yenileme çalışmalarıyla, Uzunlu Barajı’nın sulama kapasitesinin artırılması ve daha modern bir altyapı sağlanması amaçlanıyor. Şenol, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte, çiftçilerimizin sulama konusunda yaşadığı sorunların büyük ölçüde çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.