""

Bilirkişilik eğitimi başladı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 12:20

Bilirkişilik eğitimi başladı

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen Bilirkişilik eğitim kursu 2017/2.Dönem eğitimi oda binasında başladı.

Bilirkişilik eğitimi başladı
Son Güncelleme :

05 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe giren 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamındaki ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için; bilirkişilik yapacak kişilere “Bilirkişilik Temel Eğitimi” alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildiğini belirtti.
Adalet Bakanlığı tarafından bilirkişilik temel eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer alan Yozgat Mali Müşavirler Odasının birinci dönem eğitimleri tamamladıklarını hatırlatan Bulut, 2 Aralık tarihi itibariyle 2.nci dönem bilirkişilik eğitimlerinin odalarında başladığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.