""

Eski itfaiye aracında çıkan yangınla ilgili açıklama « Yeniufuk Gazetesi

26 Ekim 2024 - 11:24

Eski itfaiye aracında çıkan yangınla ilgili açıklama

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, belediyemiz envanterinde yer alan 1987 model yüksek merdivenli itfaiye aracının yaşadığı talihsiz olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eski itfaiye aracında çıkan yangınla ilgili açıklama
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 17:36

Başkan Ekinci, Uzun yıllar boyunca hem Sorgun hem de çevre il ve ilçelere hizmet eden bu emektar aracın, yurt dışından hibe edilen üç adet yüksek katlara çıkabilen itfaiye aracından biri olduğunu ifade etti.
Başkan Ekinci, son dönemde aracın metal yorgunluğu, yedek parça teminindeki zorluklar ve teknik arızalar nedeniyle hizmet verimliliğinin olumsuz etkilendiğini belirtti.
Olayın, aracın Ankara’ya intikali sırasında yaşanan bir arıza sonucu şanzımanın kilitlenmesi ve blokta meydana gelen çatlama ile başladığını söyleyen Başkan Ekinci, “Bu durum, egzoz sistemi üzerine dökülen yoğun şanzıman yağının yangına yol açmasına neden oldu. Yangın anında görevli personelimizin ilk müdahaleyi yaptığı, ancak yangının büyümesini engelleyemediği ifade edildi. Olay yerine çağrılan başka bir itfaiye aracı, yangını kontrol altına alarak soğutma işlemini gerçekleştirdi. Neyse ki, personelimizle ilgili herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadı, ancak aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Belediyemiz, bu olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatmış olup, sürecin ilerleyişi hakkında kamuoyunu bilgilendirecektir.”dedi.
Ekinci, “İlçemize ve bölgemize uzun yıllar hizmet etmiş bu emektar itfaiye aracımızın kaybı bizleri derinden üzmüştür. Ancak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alacağız ve hizmetlerimize aynı titizlikle devam edeceğiz,” diye konuştu.
/Yusuf BAĞCI


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.