""

Belediye kimsesizlerin yardımına koşuyor « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 17:39

Belediye kimsesizlerin yardımına koşuyor

Yozgat Belediye Aşevi, çıkardığı sıcak yemekleriyle kimsesiz, hasta ve yaşlıların yardımına koşuyor.

Belediye kimsesizlerin yardımına koşuyor
Son Güncelleme :

07 Kasım 2016 - 9:22

Sosyal belediyeciliğe büyük önem veren Yozgat Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere kuru gıda, hasta, yaşlı ve kimsesizlere de sıcak yemek ulaştırıyor. Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi olarak belediyenin asli görevlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini söyledi. Yaşlı, kimsesiz ve hasta olup sıcak yemek ihtiyacını karşılayamayan insanlara üç kap sıcak y emek ulaştırdıklarını belirterek, “Aşevimizde pişirilen yemek ve ekmek görevlilerimiz tarafından bu insanlara ulaştırılıyor. Bu hizmetimizden 50 ailede 146 vatandaşımız faydalanmaktadır. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza günlük 3 bin 500 ekmek dağıtıyoruz. Yine ihtiyaç sahibi olup da yemeğini kendisi evinde yapmak isteyen bin 33 ailemize de bir, iki ve üç aylık periyotlar şeklinde aile fert sayısına göre A, B ve C dediğimiz kuru gıda paketlerini ulaştırıyoruz. Bu yardımları her ay düzenli olarak yapıyoruz” dedi.
Öğrencilere kırtasiye yardımı yaptıklarına değinen Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “İhtiyaç sahibi 284 öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Yine ‘Hoş geldin bebek’ projesiyle doğum yapan ihtiyaç sahibi annelerimizin yanında oluyoruz.
Doğam sonrası hastaneden çıkan annelerimize, bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanan bebek çantalarını annelere ulaştırıyoruz” diye konuştu.
Suriye, Irak, İran ve Afganistan’da gelen mültecilerin de aynı yardımı yaptıklarını vurgulayan Karslıoğlu, “Bu kardeşlerimize yardım yapmamız mecburidir. Bunlar bizim kardeşlerimizdir biz ensar isek onlar muhacirdirler, biz bu kardeşlerimize yardım ederek buradaki sosyal bir kaosu da ortan kaldırılıyor.
Biz necip bir milletiz, bizi medeniyetlere ulaştıran misafir perverliğimizdir, bu insanlara bakış açısıdır.
Çünkü biz 2 bin yıldan beridir bu milletlerin hepsine ağabeyi olmuşuz onlara kucağımızı açmışız, bundan sonra da ba çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Sıcak yemek ve ekmekleri evlerine gelen yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar belediyeye teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.