Adıgözel, yaptığı basın açıklamasında, “Daha önce basın açıklamamızda Yozgat’ın milletvekili sayısının 3’e düşebileceğini belirtmiştik, maalesef bu ifade gerçeğe dönüştü. Üzülüyoruz ve uyarıyoruz. Yozgatlı hemşerilerimize sesleniyoruz: Bitmiş tükenmiş iktidardan medet ummayın,” dedi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2025 yılı milletvekili sayılarının illere göre dağılımına ilişkin kararını açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Yozgat’ın milletvekili sayısı 4’ten 3’e düşürüldü. Adıgözel, AK Parti’nin iktidara geldiğinde Yozgat’ın 6 milletvekili olduğunu hatırlatarak, “Nasıl oldu da Yozgat 3 milletvekiline düştü? Hani Yozgat’ı marka şehir yapacaktınız? Bunu ancak AK Parti yapar” diye eleştiride bulundu.
Yozgat’ta son 22 yıldır iktidarın başarısızlıkla yönetildiğini vurgulayan Adıgözel, “Algıyla ve korkuyla yönetilen başarısızlık artık gizlenemez. Halkımız, emeklilerimiz, öğrencilerimiz ve dar gelirli vatandaşlarımız her geçen gün feryat ediyor, ama iktidar onlara çözüm sunmak yerine ‘sabredin’ diyor” ifadelerini kullandı.
Adıgözel, AK Parti’nin halkına artık verecek bir şeyi kalmadığını belirterek, “Sabırla karın doymuyor, sabırla soğuk havada ısınmıyorsunuz. AK Parti sadece oy kaybetmiyor, aynı zamanda kan ve ruh kaybı yaşıyor,” dedi.
Demokratik ülkelerde değişimin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Adıgözel, “Değişim zamanı hızla yaklaşırken, Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizin daha güzel günlere kavuşması, emekli, asgari ücretli, öğrenci ve işçilerin rahat bir yaşam sürebilmesi için parlamenter demokrasinin yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir olmalı, birlikte olmalıyız,” diye konuştu.
/Haber Merkezi
Adıgözel, “iktidar bitmiş, tükenmiştir”
Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgözel, Yozgat’ın milletvekili sayısının 4’ten 3’e düşürülmesini sert bir şekilde eleştirdi.
