Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bayram ikramiyesi beklentileri karşılamıyor”

Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgözel, hükümetin emeklilere yönelik açıklanan bayram ikramiyesinin, emeklilerin gerçek beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Yozgat

Adıgözel, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılından bu yana emekli bayram ikramiyelerinin artışına rağmen enflasyonun oldukça yüksek seyrettiğini ve bu artışın emeklinin yaşam standardına yansımadığını vurguladı.
Adıgözel, açıklamasında şu verileri paylaştı: “2018 yılında 1000 TL olarak verilen emekli bayram ikramiyesi, 2021 yılında 1100 TL’ye, 2023 yılında ise 2000 TL’ye çıkarılmıştır. 2024 yılında ise bu rakam 3000 TL’ye yükseltilmiştir. Ancak, aynı dönemde resmi enflasyon oranı yüzde 151, gıda enflasyonu ise yüzde 186 artmıştır. Emekli bayram ikramiyesi ise 4 yılda sadece yüzde 10 oranında bir artış göstermiştir.”
2023 yılı enflasyonunun yüzde 64.77, 2024 yılı enflasyonunun ise yüzde 44.38 olduğunu belirten Adıgözel, buna rağmen emekliye yapılan bayram ikramiyesinin 3000 TL olarak sabit kaldığını, bu durumun emekliler açısından yetersiz olduğunu ifade etti. Adıgözel, emekli bayram ikramiyesinin 4000 TL’ye çıkarılması önerisinin ise yetersiz kaldığını ve “dağ fare doğurdu” benzetmesinde bulundu.
“Emeklinin alım gücü kalmadı. Artık marketlere giremiyor, tenceresi kaynamaz oldu.” diyen Adıgözel, hükümetin tasarruf tedbirlerinin sadece emekliler üzerinden yapıldığını ve bu durumun inandırıcı olmadığını belirtti. Adıgözel, emeklilere intibak düzenlemesi yapılması gerektiğini de vurgulayarak, “İntibak verilseydi, emeklilerin gelir seviyeleri bugünkü şartlardan biraz daha iyi olacaktı” şeklinde konuştu.
Adıgözel, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bugün Türkiye’de açlık sınırı 22.131 TL, yoksulluk sınırı ise 72.088 TL iken, emeklinin maaşı 15.000 TL civarlarında. Ülkemizin güzel günlere kavuşması için, emeklilerin, asgari ücretlilerin, öğrencilerin ve işçilerin refah seviyesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Biz bir aradayız ve birlikte daha iyi bir Türkiye için mücadele edeceğiz.”
/Haber Merkezi