Yozgat İl Müftülüğü’nün koordinesinde düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” buluşmaları, bu yaz da dikkat çekici içerikleriyle çocuklara hem ilham veriyor hem de yeni bakış açıları kazandırıyor.
Bu kapsamda, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 16 ve 17 Temmuz 2025 tarihlerinde il merkezindeki Kız Kur’an Kurslarında öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Böyükata, bilimin merak, araştırma ve keşif ile buluştuğu noktaları sade ve etkileyici bir dille çocuklara aktardı.
“ARAŞTIRARAK GELİŞEN BİR GENÇ OLMAK”
16 Temmuz’da Yeni Cami Mahallesi Kız Kur’an Kursunda gerçekleşen buluşmada “Araştırarak Gelişen Bir Genç Olmak” başlıklı bir söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Böyükata, çocukları düşünmeye ve soru sormaya teşvik etti. Evrenin ve insanlığın sürekli merakla şekillendiğini anlatan Böyükata, araştırmanın hem aklın hem de bilimin ortak yolculuğu olduğunu belirtti. Etkileşimli geçen sohbet boyunca çocukların sorularını da yanıtlayan Böyükata, onların düşünce dünyasına bilimsel bir dokunuş yaptı.
Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Kurs Öğreticisi Rabia Eroğlu, “Çok güzel ve karşılıklı bir söyleşi oldu. Kısa sürede dolu dolu ve diyalog temelli bir sunum gerçekleştirildi. Çocuklarımızın ilgisi çok yüksekti. Hocamıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“BULUŞ, İCAT, KEŞİF” ÜZERİNE DÜŞÜNDÜREN ANLATIM
17 Temmuz’da ise Şükriye Çınarer Kur’an Kursunda “Buluş, İcat, Keşif” başlığı altında öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, mevsimlerin oluşumu ve hava olaylarından yola çıkarak dikkat çekici bir giriş yaptı. Merak unsurunu merkeze alan sunumunda Newton, Marie Curie, İbn-i Sina ve Harizmi gibi bilim insanlarının hayat hikâyelerini çocuklarla paylaşarak, azim ve kararlılıkla gelen başarıların altını çizdi.
Etkinliğin sonunda çocukların proje fikirlerine ve hayallerine yönelik birebir değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Böyükata, minik bilim meraklılarına küçük hediyeler de takdim etti. Kurs Öğreticisi Ümminisa Çifçi Ünal ise, “Bilgilendirirken eğlendiren, öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandıran bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok keyif aldı” dedi.
“ÇOCUKLAR BİLİM İNSANLARINI TANIMALI”
Etkinliklere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mustafa Böyükata ise, “Çocuklar bilim insanlarının hayatlarına, düşünce biçimlerine ve yöntemlerine erken yaşta aşina olmalı. Onlarla doğrudan temas kurmalı, soru sormalılar. Bu tür etkinlikler sembolik olsa da çok anlamlıdır. Çocukların yüzlerinde oluşan mutluluk her şeyi özetliyor” diyerek bu tür buluşmaların devamının önemine dikkat çekti.
/ Haber Merkezi
Yaz kurslarında çocuklara bilimsel ufuklar açan etkinlik
Yozgat’ta yaz kursları sadece dini eğitimle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda çocukların çok yönlü gelişimini destekleyen etkinliklerle zenginleşiyor.



