""

Firmalara istihdam teşvikleri anlatıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 08:40

Firmalara istihdam teşvikleri anlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 buçuk milyon kişi istihdam edildi.

Firmalara istihdam teşvikleri anlatıldı
Son Güncelleme :

01 Şubat 2018 - 7:00

81 ilde düzenlenen İl İstihdam Kurulu Toplantılarında alınan kararlar bir bir uygulandı, firmaların istihdam artışlarına katkıda bulunuldu.
Bu kapsamda İŞKUR İş ve Meslek Danışman Daire Başkanı Sinan Timur Yozgat’a gelerek İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız ve Yozgat Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk ile birlikte Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde istihdama katkıda bulunan firmaları ziyaret etti. Ekonomik hareketliliğin her geçen gün arttığı ve buna paralel olarak da istihdamın genişlediği Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde istihdama yönelik teşvikler anlatıldı. Yıldırım Plastik, Garanti Giyim, Özel Kazan ve Eren Çorap firmalarına gerçekleştirilen ziyarette artı istihdam sözleri alındı.
İŞKUR İş ve Meslek Danışman Daire Başkanı Sinan Timur, “Organize Sanayi Bölgesinde yer alan firmalarda ki istihdam artışını sağlamak amacıyla durumu yerinde tespit için bugün buradayız. İŞKUR ve Çalışma Bakanlığımızın teşvikleriyle ilgili firmalarımıza bilgiler verdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu talimatlarıyla 81 ilimizde düzenlenen İl İstihdam Kurulu Toplantısına katıldık. İstihdam seferberliği kapsamında OSB’leri ziyaret ederek firmalarımızın istihdam artışlarına katıklıda bulunmak istiyoruz. Yozgat Organize Sanayi Bölgesi kapasite olarak gayet büyük bir yer ve 30’un üzerinde firma faaliyette. Burada İŞKUR olarak daha aktif ve etkin bir şekilde rol alacağız. Bu açıdan da planlamalarımızı İŞKUR il müdürümüzle, OSB müdürümüzle ve diğer STK’larla beraber yapacağız” şeklinde konuştu.
İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, firmaları İş ve Meslek Danışman Daire Başkanı Sinan Timur birlikte ziyaret ettiklerini söyleyerek, firmalara istihdam teşviklerle ilgili bilgiler verdiklerini vurguladı. Yıldız, “Firmalarımızın istihdamla ilgili olan sorunlarını öğrenip bu sorunları girdirme noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yozgat Organize Sanayi bölgesi ilimiz için önemli bir yere sahip. Bugün 1600 kişiye istihdam sağlayan bir bölge. Firmalarımızın istihdam teşviklerinden yararlanmaları için Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa çalışamaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.