Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Eğitim-Öğretim yılı 8 eylül’de başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla hayata geçen ve tüm illere gönderilen “2025-2026 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler” konulu genelgeye göre, yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül’de başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla hayata geçen ve tüm

Bu yıl öğrencilere sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla uygun okullarda “zilsiz okul” uygulaması hayata geçirilecek.
Yeni dönemde ilk ders, “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla işlenecek. Eğitim yılı boyunca öğrencilerde doğa sevgisini artırmaya yönelik fidan dikimi, orman temizliği ve farkındalık etkinlikleri yapılacak.
Bakanlık, öğrencilerin okuma alışkanlığı ve araştırma becerilerini geliştirmek için okul kütüphanelerini daha etkin hale getirecek. Bunun yanında, sınıflarda cep telefonu bulundurulmayacak, öğretmenlerin de derslerde telefon kullanmaması sağlanacak.
Yönetmeliğe göre;
Okullarda yalnızca Bakanlık tarafından dağıtılan kaynaklar kullanılacak, velilere maddi külfet getiren materyaller yasaklanacak.
Atatürk Haftası etkinlikleri bu yıl ara tatile denk gelmemesi için 10-16 Kasım’dan önceki hafta yapılacak.
Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle birlikte bilim, kültür, sanat ve spora yönlendirilmesi için okul içi ve dışı etkinlikler düzenlenecek.
Yeni eğitim-öğretim yılında ayrıca mezuniyet etkinliklerinin sade yapılması, akran dayanışmasının artırılması ve öğrencisi azalan köy okullarının açık tutulması için tedbirler alınacak.
/ Haber Merkezi

Reklamı Geç