Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, üniversite hastanelerinin de Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) entegre edileceğini açıkladı. Pilot uygulama, 1 Eylül itibarıyla Yozgat Bozok Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi hastanelerinde başlatılacak.
Bakan Memişoğlu, Uşak’taki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de randevu sisteminde önemli bir adım attıklarını belirtti. Uygulamanın zamanla tüm üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacağını ifade eden Memişoğlu, “Pilot olarak Yozgat Bozok ve Pamukkale üniversitelerinde örnek uygulamaya 1 Eylül’den itibaren başlıyoruz” dedi.
Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Memişoğlu, şunları söyledi:
“Biz bakanlık olarak, tüm sağlık hizmeti sunulan alanların daha iyi olması için çaba harcıyoruz. Üniversite hastanesi, kamu hastaneleri veya özel hastane diye ayırmıyoruz. Hepsini milletimize hizmet eden sağlık kurumları olarak görüyoruz. Her türlü desteği sağlayarak, vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için çalışıyoruz.”
Bakanlığın attığı bu adımla birlikte üniversite hastanelerinde randevu alma sürecinin daha düzenli ve erişilebilir hale gelmesi hedefleniyor. / Haber Merkezi
