Denetimlerde, bölgedeki tarım arazilerinde yangın riski kontrol edilerek, gerekli önlemlerin alınması sağlandı.
Öte yandan, Esenli Barajı ve çevresinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ile koordineli olarak ticari balıkçılık alanlarında kontroller yapıldı. Yapılan denetimlerde, baraj kenarında kullanılmış yaklaşık 500 adet markasız Pointer ağ (toplamda yaklaşık 5.000–6.000 metre) tespit edildi.
Söz konusu kaçak balıkçılık malzemeleri, kamulaştırılmak üzere tutanak düzenlenerek İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince el konuldu. Yetkililer, hem doğal yaşamın korunması hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği için denetimlerin devam edeceğini belirtti.
/ Haber Merkezi
Anız yangınları ve kaçak balık ağlarına karşı denetim
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ile Saraykent İlçe Jandarma Komutanlığı, Sorgun ve Saraykent ilçeleri arasında anız yangınlarına karşı denetim gerçekleştirdi.


