""

Genç çiftçilere 162 büyükbaş hayvan dağıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:37

Genç çiftçilere 162 büyükbaş hayvan dağıtıldı

Türkiye’de tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip Yozgat’ta 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve üç yıl sürdürülmesi planlanan Genç çiftçi projesi kapsamında Yozgat Merkez ve Sorgun ilçesinde 27 genç çiftçiye 162 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Genç çiftçilere 162  büyükbaş hayvan dağıtıldı
Son Güncelleme :

11 Kasım 2016 - 7:00

Proje kapsamında tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, hayvancılığın geliştirilmesi ve gelir düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 3 yıl önce uygulamaya konulan ve üç yıl sürdürülmesi planlanan Genç çiftçi projesi kapsamında Yozgat Merkezde 14 genç çiftçinin her birine 5 dişi ve 1 erkek Clavel ırkı, Sorgun İlçesinde ise 13 genç çiftçinin her birine 5 dişi ve 1 erkek Clavel ırkı olmak üzere toplamda 162 Clavel ırkı büyükbaş hayvan dağıtımının yapıldığını söyledi.
Canlı Hayvan Pazarında düzenlenen büyükbaş hayvan dağıtımına katılan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Ziyaattin Özdemir, “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında dağıtılan büyükbaş hayvanların hak sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Özdemir, “Yozgat konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip. Bakanlığımızın bu kapsamda uygulamaya koyduğu projelerle tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Ayrıca köylerimizde genç nüfusun istihdamına da katkı sağlayacak. Tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Yozgat Merkez ve Sorgun İlçesinde büyükbaş hayvanlar sahiplerine dağıtıldı. Bu vesile ile tekrar hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.