Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızı mercimeğin deneme ekimi yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilde alternatif ürün çeşidinin artırılmasına yönelik kırmızı mercimeğin deneme amaçlı ekimi yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilde alternatif

Sarıkaya İlçesine bağlı Bağlıca Köyünde Yalçın Akdemir’e ait 6 dekarlık tarlada İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin katılımı ile Mansur çeşidi kırmızı mercimek ekimi gerçekleştirildi.
İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada, Yozgat’ta alternatif ürün çeşidinin artırılmasına deneme amaçlı kırmızı mercimek ekimi yaptıklarını söyledi.
Yozgat’ın coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, “Yeni geliştirilmiş yerli kırmızı mercimek çeşidi olan Mansur kırmızı mercimek çeşidi ilimiz şartlarında gelişim ve verim durumunu gözleyip değerlendirmek ve çiftçilerimize duyurmak gayesiyle deneme ekimi yapıldı. İlimiz iklim ve toprak şartlarına uygun alternatif ürün ve çeşitlerin yaygınlaştırılması gayesiyle İl Müdürlüğümüzce son yıllarda yoğun faaliyetler yürütülmektedir. Bu amaçla yeni geliştirilmiş yerli kırmızı mercimek çeşidi olan Mansur çeşidi kırmızı mercimek çeşidinin Yozgat şartlarında gelişim ve verim durumunu gözleyip değerlendirmek ve çiftçilerimize duyurmak gayesiyle ekimi Şubat ayı içerisinde yapıldı.”dedi.
YOZGAT’TA EN FAZLA KIRMIZI MERCİMEK EKİMİ SARIKAYA İLÇEMİZDE YAPILMAKTADIR
Yozgat’ta en fazla kırmızı mercimek ekiminin Sarıkaya İlçesinde yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Özdemir, “ Bu nedenle Sarıkaya ilçemize bağlı Bağlıca Köy Muhtarı Yalçın Akdemir’in 6 dekarlık arazisine ekim yapıldı. Yapılan bu deneme ekimi üretim sezonu boyunca İl ve ilçe teknik personelimiz tarafından takibi yapılacak olup ilaçlama ve bakım çalışmalarının zamanında yapılması sağlanacak ve ürünün gelişim aşamaları gözlenecektir. Hasat sezonuna gelindiğinde ise hasat sonuçları çiftçilerimizle ve kamuoyuna duyurulacaktır. Bu kırmızı mercimek çeşidinin İlimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağlaması durumunda çiftçilerimizin yerli bir çeşit olana Mansur çeşidi kırmızı mercimeği ekmeleri hususunda önerilerde bulunacağız.”diye konuştu.

Reklamı Geç