Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetle mücadelede ailenin rolü öne çıktı

Yozgat Bozok Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında farkındalık programı düzenledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma

Programda, ailenin toplumun temel taşı olduğu ve kadının hem İslam medeniyetinde hem de Türk kültüründe merkeze alınan bir değer olduğu vurgulandı. Açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, şiddetin sadece bireye değil, tüm aileye ve toplumsal yapıya yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yaşar, konuşmasında İslam medeniyetinde kadının “emanet” ve “rahmet vesilesi” olarak görüldüğüne, Türk tarihindeki “hatun” geleneğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Medeniyetimizin özünde kadın; saygı, adalet ve merhametle anılır. Hedefimiz, bu köklü geleneği yaşatarak aileyi sevgi, saygı ve karşılıklı sorumluluk üzerine yeniden güçlendirmektir.”

Üniversitenin “Aile Yılı” vizyonuna da atıfta bulunan Rektör, aileyi destekleyen eğitim, rehberlik ve farkındalık çalışmalarının önemine değinen Yaşar, “Güçlü aile, şiddetsiz toplum demektir. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, aileyi koruyan her adım, geleceğimizi koruyan bir yatırımdır” ifadelerini kullandı./Haber Merkezi

Reklamı Geç