Eğitim programına TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilci Yardımcısı Kevser Dişlitaş, TEMA Eğitmeni Döndü Süslü ile TEMA gönüllüleri Meltem Meral ve Melike Yıldız katıldı. Etkinlik, okul öğretmeni Sümeyra İpek’in de eşliğinde gerçekleştirildi.
Program, TEMA Eğitmeni Döndü Süslü’nün çocuklara yönelik hazırladığı bilgilendirici ve eğlenceli sunumla başladı. Sunumda TEMA Vakfı’nın kuruluşu, amacı ve doğayı korumaya yönelik çalışmaları, öğrencilerin yaş seviyelerine uygun bir dille ve hikâyeleştirilerek anlatıldı.
Etkinliğin devamında, TEMA Vakfı’nın sembol isimleri Toprak Dede (Hayrettin Karaca) ve Yaprak Dede (Ali Nihat Gökyiğit) öğrencilere tanıtıldı. Bu isimlerin doğaya olan sevgi ve bağlılığı simgelediği vurgulanarak, çocuklara doğayı koruma bilinci kazandırılmaya çalışıldı. Ayrıca erozyonun ne olduğu, nedenleri ve doğaya verdiği zararlar basit örneklerle aktarıldı.
Eğitim sonunda, öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla toprak ve su temalı eğlenceli bir oyun oynandı. Etkinlik, öğrencilerle yapılan kısa değerlendirme ve vedalaşma ile sona erdi.
TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilciliği, etkinliğe ev sahipliği yapan Mutlu Çocuklar Anaokulu Müdürü Gökçen Yeniay’a, öğretmen Sümeyra İpek’e, öğrencilere ve gönüllülere teşekkür ederek, benzer çevre ve doğa eğitimlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi./Haber Merkezi




