Sorunun bugünün değil, en az 50 yıllık yapısal bir problem olduğuna dikkat çeken Aydoğmuş, meselenin günlük siyasi tartışmaların ötesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
Yozgat’ın su probleminin artık ertelenemez bir noktaya geldiğini ifade eden Aydoğmuş, bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilememesinin temel nedeninin yönetim anlayışı olduğunu savundu. Aydoğmuş, “Bu sorunun çözülememesinin en önemli sebebi, yıllardır hâkim olan ‘ben bilirim, ben dedim olur’ anlayışıdır. Ortak akıl yerine dayatmacı bir yönetim tercih edilmiş, geçmişte alınan yanlış kararların bedelini bugün Yozgat halkı ödemek zorunda bırakılmıştır” dedi.
“BU MESELE GÜNLÜK SİYASETİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”
Su gibi hayati bir meselenin kapalı kapılar ardında alınan kararlarla yönetilemeyeceğini belirten Aydoğmuş, geçmişte yapılan hataların faturasının bugünün insanlarına kesilmesinin adil ve vicdani olmadığını dile getirdi. Aydoğmuş, “Bu sorun siyasi inatlaşmalarla değil, akıl ve bilimle çözülebilir” ifadelerini kullandı.
“ACİL KRİZ MASASI KURULMALI”
Gelecek Partisi İl Başkanı Aydoğmuş, hükümete çağrıda bulunarak Yozgat’ın su sorununa karşı acil bir kriz masası kurulması gerektiğini söyledi. İlgili tüm kurumların, yerel yönetimlerin, uzmanların ve sivil toplum kuruluşlarının sürece dâhil edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğmuş, ortak akılla hareket edilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.
Çekerek Barajı’nın içme suyu olarak kullanılması konusuna da değinen Aydoğmuş, bu sürecin hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, “Onay ve proje süreçleri vakit kaybedilmeden tamamlanmalı, bürokratik engeller bahane edilmeden Yozgat halkının mağduriyeti sona erdirilmelidir” dedi.
“GECİKMENİN BEDELİNİ HALK ÖDER”
Sorunun çözülmemesi halinde Yozgat’ı daha ağır sonuçların beklediğini söyleyen Aydoğmuş, kuraklık ve iklim değişikliğinin etkisiyle su krizinin daha da derinleşeceği uyarısında bulundu. Aydoğmuş, “Bugün alınmayan kararlar yarın susuz mahalleler, ekonomik kayıplar, göç ve sosyal sorunlar olarak karşımıza çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Açıklamasının sonunda suyun siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Aydoğmuş, “Yozgat’ın geleceği polemiklerle değil; şeffaf, katılımcı ve ortak akla dayalı bir yönetim anlayışıyla güvence altına alınabilir. Artık konuşma değil, harekete geçme zamanıdır” dedi.
/ Haber Merkezi
Aydoğmuş: “Yozgat’ın su sorunu siyasete kurban edilemez”
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Yozgat’ta yıllardır çözülemeyen içme suyu sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
