Edinilen bilgilere göre, 28 Ocak 2026 tarihinde Kırşehir Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu, iş yerine gelen bir şahsın sahte altın satmaya çalıştığını fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
DAHA ÖNCE DE SAHTE ALTIN SATMIŞ
İşyeri sahibi, şüpheli A.S.’nin daha önce de iki kez iş yerine gelerek kendisine gram altın sattığını, ancak bu altınların sahte olduğunu sonradan fark ettiğini belirtti. 28 Ocak günü tekrar iş yerine gelen şahıstan şüphelenen esnaf, durumu polise bildirerek şahsı oyaladı.
Bu sırada olay yerine ulaşan ekipler, A.S. isimli şahsı iş yerinde yakalayarak etkisiz hale getirdi.
ARAÇTA VE ÜZERİNDE SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramalarda, 20 adet 1 gram altın, 4 adet çeyrek altın ile birlikte bir miktar para ele geçirildi. Ele geçirilen altınların sahte olduğu değerlendirilirken, deliller incelemeye alındı.
A.S. isimli şahsın daha önce 13 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, vatandaşları ve esnafları sahte altın ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, şüpheli durumların vakit kaybetmeden emniyet birimlerine bildirilmesi gerektiğini hatırlattı.
/ Haber Merkezi
Sahte altın dolandırıcılığı: Şüpheli suçüstü yakalandı
Yerköy ilçesinde sahte altınla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs, polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle suçüstü yakalandı.
